Diós csokicseppes keksz
sponsored links
Maradt meg némi darált dió, tényleg nem sok. Gondolkodtam rajta, hogy mit is kezdjek vele. Egyszóval kerestem a gombhoz a kabátot. Végül egy kis csokis kekszbe került, ami nagy családi kedvenc, hisz kívül ropogós, belül puha, és fémdobozban sokáig eláll. A csoki lencsét apróra vágott étcsokoládéval is helyettesíthetjük.
Hozzávalók kb. 24 kekszhez
*20 dkg liszt
*5 dkg darált dió
*1 csomag sütõpor
*0,5 kk szódabikarbóna
*2 közepes tojás
*15 dkg barna cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*10 dkg vaj
*8 dkg étcsoki lencse
A cukrokat habosra keverjük a tojásokkal, olvasztott vajjal. Beledolgozzuk a dióval, sütõporral, szódabikarbónával elvegyített lisztet, végül beleszórjuk a csoki lencsét.
Lisztezett kézzel diónyi golyókat sodrunk, sütõpapíros tepsire rakjuk helyet hagyva közöttük, mert sütés közben terülnek.
160 fokos sütõben hõlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk teljesen kihûlni.
A csoki lencsét apróra vágott étcsokoládéval is helyettesíthetjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.