Diós csodasajtos
sponsored links
Ez a recept Vikitõl származik, akár nevezhetem ezentúl Viki csodasajtosának. Könnyen elõkészíthetõ és nyújtható a tésztája, az íze pedig kiváló.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
5-7 kanál víz
1 kanál 10%-os ecet
1 kiskanál só
A tetejére:
1 egész tojás
10-15 dkg dió
A tészta hozzávalóiból ruglmas, selymes cipót gyúrunk. Nekem még szükségem volt vízre, ez gondolom a liszt minõségétõl is függ, ráadásul én valamivel több sajttal készítettem, mint amennyit az eredeti recept írt. Fóliába tekerjük és minimum 8 órára a hûtõbe tesszük.
Másnap 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, tetszõleges formára vágjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk az elõre szárazon megpirított vágott dióval, majd 180 C fokra elõmelegített sütõben szép pirosra sütjük.