Diós-citromos csalánpesto

2012-03-15

sponsored links


Végre elõbújtak a friss csalánok is. Még egészen kicsik, de már nagyon tudnak csípni, kesztyûs kézzel kell bánni velük:) Tavasszal mindig várjuk az elsõ csalánok megjelenését, és általában édesapám egyik kedvenc tavaszi étele, csalánleves készül belõle. Pár napja viszont olzkánál csalánpestóról olvastam, és mivel mindenféle zöld levélbõl szívesen készítek pestót (reteklevélbõl, petrezselyembõl, rucolából), úgy gondoltam, itt az ideje kipróbálni csalánból is. A patakparton a salátaboglárkák között bújtak ki az elsõ csalánok, így szedtem abból is, és a pestóhoz is vegyesen használtam a kettõt, a salátoboglárka friss, zöld íze tompítja a csalán karakteresebb, kesernyésebb aromáját. A diót, amit használtam hozzá, szintén Visegrádon gyûjtöttük még õsszel - nagyon jó érzés, amikor minél több saját gyûjtésû, a közvetlen környezetemben termett alapanyagot használhatok. 
Szóval szedjetek csalánt: tele van C-vitaminnal, vassal, ásványi anyagokkal, remek vértisztító, finom, és ráadásul ingyen van.

Hozzávalók:
2 (kesztyûs!) marék friss csalán és salátaboglárka vegyesen, 5 dkg dió, 3 dkg Grana Padano sajt, 1 dl extraszûz ...

Folytats a blogon ... naspolyakonyha.blogspot.com/2012/03/d...

sponsored links

Keres?s