Diós cirokmuffin (gluténmentes)

2014-03-19

sponsored links

A muffin ötlete a Maléna konyhájából való. Olyan guszta képeket tett fel róla Marika, hogy feltétlen ki kellett próbálnom. Viszont sok hozzávalóm hiányzott, így jócskán átalakítottam a receptet. Ha tej- és tojásmentes verzióban és narancsos ízben szeretnétek kipróbálni, menjetek Marika blogjára :) A mini kuglófformát meg már muszáj volt kipróbálnom, ezért nálam abban készült. Nagyon finom kis sütemény lett.

Hozzávalók:
1 csésze cirokliszt
2/3 csésze mandulaliszt
1/2 csésze kukorica keményítõ
1 kk fiber husk
pici só
2 tojás
1/2 csésze tej
1 kk sütõpor
2/3 csésze dió
1 bõ evk méz
1/2 bögre barna cukor
1 kk vaníliapor

A klasszikus muffin elkészítési forma: nedves anyagok elkever (tojás, tej, cukor, méz, vanília), hozzáadjuk a száraz anyagokat, összekeverjük (nem kell sokáig) és szilikonos minikuglófformába, vagy tetszõleges formába öntjük. Szerintem jól megy hozzá az aszalt áfonya, más formában készítettnek szórtam a tetejére, de akár mazsola is. Olyan fini délutáni kávéhoz való sütemény. :)

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2014/03/dios-...

sponsored links

Keres?s