Diós-barackos (zserbó) golyócskák
sponsored links
A hétvégén iskolai rendezvényen jártunk, arra készültek ezek a golyócskák. Eredetileg csokival bevont zserbógolyónak szántam õket, de a csokiburkolás...khmmm, mondjuk úgy, hogy nem igazán akart összejönni, így csak ilyen kis csupasz gömbök kerekedtek, némi csoki dekorral a gyerekek kedvéért.
Az aszalt sárgabarackot forró vízbe áztattam egy órára, majd lecsepegtettem. A diót késes robotban megõröltem (darálóval is ledarálható természetesen), majd félretettem. A lecsepegtetett barackot - szintén a robotgéppel - összeaprítottam, ezután hozzáadtam a már elõre felaprított diót és még egy percig együtt is apríttattam. A pépet egy tálba szedtem, baracklekvárral és vaníliás cukorral ízesítettem, legvégül darált háztartási keksszel igazítottam megfelelõ ízûre/állagúra. Lefedve hûtõszekrényben pihentettem 1 órán keresztül, ezután kisebb diónyi gömböcökké formáztam. Mivel a csokizás nem jött be :P, egyszerûen átszitált darált kekszbe forgattam a gombóckákat, majd kapszliba téve díszítettem . Hûtõszekrényben tároltam fogyasztásig.
Másnapra érik igazán össze, így érdemes elõre elkészíteni.
Hozzávalók (kb. 40 db)...
...a golyókhoz: 20 dkg aszalt sárgabarack (+forró víz az áztatásához), 25 dkg dióbél, 8 evõkanál ...