Diós - baracklekváros muffin
sponsored links
Story
Akkor uccu neki, újabb felvonás muffinból. Ezúttal diós verzióban. Egyenlõre a sütõben pihen, de már érezzük az illatát, mesésnek ígérkezik! :)
Hozzávalók
3 tojás
15 dkg kókuszvirágcukor
10 dkg zabliszt
5 dkg darált dió
1 tk szódabikarbóna
4 evõkanál cukrozatlan baracklekvár
1 tk vaníliás nyírfacukor
pár csepp citromlé
A hozzávalókat egyszerûen egy tálban robotgépben összekeverem úgy, mint ahogyan a piskótát szoktam.
Egy muffin formát kibélelek papírral, és belekanalazom a tésztát. Pontosan 12 db lesz belõle!
180°C-on kb 20 percig sütöm hõlégkeveréses sütõben.
Tippek, tanácsok
Egy ilyen nyomi délutánon, amikor csak a fejünk fájlaljuk és semmi más nem történik a muffinon kívül, vigyázzunk, ne égessük oda. Ez nem csokis, ezen meglátszik!
És hogy mivel?
Szerintem ez a fajta muffin az, amit érdemes kettévágni és még vastagon megkenni baracklekvárral.
Akkor uccu neki, újabb felvonás muffinból. Ezúttal diós verzióban. Egyenlõre a sütõben pihen, de már érezzük az illatát, mesésnek ígérkezik! :)
Hozzávalók
3 tojás
15 dkg kókuszvirágcukor
10 dkg zabliszt
5 dkg darált dió
1 tk szódabikarbóna
4 evõkanál cukrozatlan baracklekvár
1 tk vaníliás nyírfacukor
pár csepp citromlé
A hozzávalókat egyszerûen egy tálban robotgépben összekeverem úgy, mint ahogyan a piskótát szoktam.
Egy muffin formát kibélelek papírral, és belekanalazom a tésztát. Pontosan 12 db lesz belõle!
180°C-on kb 20 percig sütöm hõlégkeveréses sütõben.
Tippek, tanácsok
Egy ilyen nyomi délutánon, amikor csak a fejünk fájlaljuk és semmi más nem történik a muffinon kívül, vigyázzunk, ne égessük oda. Ez nem csokis, ezen meglátszik!
És hogy mivel?
Szerintem ez a fajta muffin az, amit érdemes kettévágni és még vastagon megkenni baracklekvárral.