Diós, banános piskóta karamell öntettel

2017-11-27

sponsored links

Emmával nagyon nagy kedvencünk a banán. Reggeli karobos zabkása, banánnal a legtutibb választás. Tartalmas, energiát ad és nagyon finom. Természetesen cukor nélkül készítem még magamnak is, annyi különbséggel, hogy az enyém felesben tejjel készül. Elõször most vásároltam karobport, kakaó helyettesítõnek Emmának, de rákaptam én is, mert nagyon finom. Nem mondom, hogy teljes mértékben hasonlít rá, inkább édesebb, mint keserû, de aki szereti, lehet egy alternatíva ízesítésnek. De akkor ezeket most tegyük félre és koncentráljunk a banános piskótára. Ez viszont nekem és a férjemnek készült. Õ úgy van vele, hogy sütibe jöhet, fõleg ha van benne valami olyan, ami nagy kedvenc, jelen esetben a dió. :) No, meg a karamell.











Diós, banános piskóta karamell öntettel
Hozzávalók (22 cm átmérõjû tortaformához):
30 dkg érett banán
10 dkg zabliszt
25 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
5 dkg sötét nádcukor
5 dkg cukor
1 kávéskanál fahéj
2 teáskanál sütõpor
10 dkg olaj
3 tojás
1,5 dl tej
15 dkg negyedelt dió

továbbá:
karamell öntet

Elkészítés:
A banánt a tojással krémesre turmixoljuk botmixer segítségével. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a kétféle cukrot.
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a fahéjat és a sütõport, majd a felhabosított banános keverékhez adjuk és simára keverjük fakanállal.
Olajozott 22 cm átmérõjû tortaformába kanalazzuk, megszórjuk negyedelt dióval, amit egy kanál segítségével kicsit a tésztába süllyesztünk. Elõmelegített 170 fokos légkeveréses sütõbe helyezzük 30-40 percig sütjük, majd letakarjuk alufóliával és további 15-20 percig hagyjuk tovább. (Tûpróba!) Formába hagyjuk kihûlni. Karamell öntettel tálaljuk!





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/11/dios-...

sponsored links

Keres?s