Diós-aszalt szilvás ricottagolyók
sponsored links
15 perces mutatvány mindössze!
Ihletadóját a piacon vettem nemrég, iszonyat drága volt egy golyó - szerencsére iszonyat finom is :-) Harmonikus, semmi túlzás, kerek egész (szó szerint...) finomság. Rögtön azon kezdtem mélázni, hogy lehetne ezt itthon is reprodukálni, mígnem aztán Hugh ki nem mondta teljesen más aspektusból a varázsszót: ricotta!
Halló, a ricotta az friss sajt! - majd bevásároltam és nekiláttam.
A végeredmény hozta az elvárt mércét, próbáljátok ki!
Diós-aszalt szilvás ricottagolyók
Elkészítési idõ: 15 perc
Hozzávalók 6-8 golyóbishoz:
- 15 dkg ricotta
- 5 dkg (akác)méz
- 5 dkg aszalt szilva (vagy vörösáfonya vagy amit szeretünk)
- 5 dkg dióbél
A diót száraz serpenyõben 1-2 perc alatt kevergetve illatosra pirítjuk, vigyázzunk, meg ne égjen, mert keserû lesz! Csúsztassuk tányérra, hagyjuk picit hûlni, majd késes betétû robotgépben pörgessük durva morzsásra pár pillanat alatt.
A ricottát gyúrjuk össze a mézzel és a kicsiny falatokra vágott aszalt szilvával. Ha nagyon rögös lenne, botmixerrel tudunk rajta krémesíteni.
Két tenyerünk között formáljuk a mézes-szilvás krémbõl kb. diónyi golyókat, és forgassuk meg õket a durvára darált dióban.
Ennyi.
Jó, ha van mellé egy pohár jó hûvös száraz fehérbor a közelben :-)