Diós-almás süti citromos mascarponekrémmel
sponsored links
Na eddig tartott a Bébé elõtti tartalékok felélése. Pontosan 15 napig tartott a sütésmentes széria. Bébé születése elõtt 36 órával még sütöttem egy epres cheesecake brownie-t, melynek maradványait aztán ki kellett dobnom (pedig tudom, hogy "egyesek" ölni tudnának néhány kockáért:), amikor hazajöttem a kórházból, de ki hibáztatná a brownie-ról elfeledkezõ büszke apukát és a szüleimet, hogy inkább a pezsgõt kortyolgatták azokban a napokban, nem a brownie-t majszolták?!. Ez, hogy még szülés elõtt is sütöttem, egyáltalán nem volt meglepõ, mivel gyakorlatilag 3-4 héten keresztül mást se csináltam, csak sütöttem. Az utolsó 1 hónapban már nem dolgoztam, csak jóval kevesebbet a korábbinál, a tárgyi elõkészületek megvoltak, a könyvek olvasgatásától már a hócipõm is tele volt, úgyhogy hosszú évek után elõször marhára unatkoztam. Kínomban szinte minden másnap sütöttem valamit. A végén már szerintem habverõ zúgásával kelt és feküdt a kis Bébé a hasamban... Szóval a brownie méltó zárása volt a várakozásnak, én voltam a bamba, hogy nem vettem észre az összefüggést, hogy nyilván vagy egy brownie, vagy egy túró rudis valami fogja zárni a sort.. nyilván nem egy kölespuding.. Na lényeg a lényeg, hogy a brownie után jött 15 nap sütés nélkül, amit ezzel a diós-almás (na jó, fõleg diós) sütivel szakítottam meg. Elég jól sikerült a megszakítás, mert azóta már 5-6 dolgot sütöttem, pedig még mindig nincs egy hónapos a pici...
2 tojás
150 g natur joghurt (vagy kefir)
10 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg liszt
fél csomag sütõpor ...