Diós-almás szélforgók
sponsored links
Már megismerhettetek egy picit így az internet szövevényes hálóján, így tudjátok élek-halok a régi ízekért. Akár egy kicsit újragondolva. A Mamám hájas tésztája nekem szent és megõrizendõ tradíció. Vörösborral is kidolgoztam már a tésztát, meg kell hagyni nagyon szuper lett a végeredmény. Egy kicsi színt vittem az életbe :-) De errõl egy picit késõbb lesz szó.
Az alapreceptet itt találjátok részletesen képekkel megtûzdelve: http://boldogkukta.blogspot.com/2012/02/hajas-teszta-alaprecept.html
Ismételten a töltelékkel és a formával variáltam. Egy édesség vár rátok! Természetesen más tésztával is elkészíthetõ, de szeretném bemutatni a sokoldalúságát és felhasználhatóságát ennek a süteménynek.
A diós-almás szélforgók hozzávalói 20 db-hoz:
- negyed adag kész hájas tészta
- 2 db nagy alma (savanykás ízû, például Idared)
- 10 dkg dió ...