Diómorzsában sült hal spenótos-borsós rizzsel
sponsored links
Fagyasztott halfilét ritkán vásárolok, mert én halban a frisset szeretem. De ebben a formában nagyon finom tud lenni egy jól megválasztott halfilé, mert ez a fûszeres-ropogós kéreg, melyben sült, fennségessé varázsolja.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 pangasius halfilé
- 12,5 dkg vaj
- 5 dkg ementáli sajt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg dió darabokra törve
- 4 marék petrezselyemzöld
- 2 evõkanál kakukkfû
- 1 cikk fokhagyma
- 4 teáskanál mustár
- só, õrölt bors
A körethez:
- 25 dkg rizs
- 20 dkg spenót
- 15 dkg zöldborsó
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A diómorzsához a fûszereket apróra vágjuk, majd egy tálban kikavarjuk 8 dkg vajjal, dióval, reszelt sajttal, zsemlemorzsával, illetve sóval és borssal.
- Egy tûzálló tálat 2 dkg vajjal kikenjük, beletesszük a halfiléket, és megkenjük mustárral. Sózzuk, borsozzuk, diómorzsával beterítjük, és 200 fokos sütõben 15 perc alatt megsütjük.
- Közben a rizset, meg a zöldborsót a szokásos módon megfõzzük, a spenótot pedig megmossuk, és apróra vágjuk. Egy edényben összekavarjuk a rizset, a borsót, meg a spenótot a maradék vajjal, és összemelegítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és a hal mellé tálaljuk.