Diómarcipános - rumos mazsolás szaloncukor
sponsored links
A diómarcipán ugyanúgy készül, mint a legutóbb mutatott mandulamarcipán, de itt a mandula felét dióra cseréljük, illetve a cukorszirup hõfokában van még egy kis eltérés. És újra el kell mondanom, hogy ez a marcipánkészítési technika nagy-nagy kedvencem lett, tökéletesen jó, formázható-alakítható marcipán lesz belõle, nem szemcsés-morzsolódós, amit eddig tapasztaltam, amikor õrölt mandulából/egyéb magokból készítettem. A kész diómarcipánt én most rumba áztatott mazsolával párosítottam, de természetesen tetszés szerint ízesíthetõ más aszalt gyümölcsökkel, fûszerekkel (pl. fahéj, mézeskalácsfûszer).
Ezt a marcipánt a Super TV2 SuperMokka címû mûsorába készítettem, ahol élõben készült el ez a szaloncukor az adás alatt. Hát, miután a kamerák leálltak, kb. egy perc alatt fogyott el az összes szaloncukor, alig tudtam egy kis maradék diómarcipánt megmenteni, hogy nektek is megmutathassam a blogon :)
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
Diómarcipán:
- 50 gr egész mandula blansírozva mérve
- 50 gr dió
- 80 gr cukor
- 25 gr akácméz vagy glükózszirup
- 30 gr víz ...