Diókrémes-medvehagyma pestos sült tarja

2014-04-03

sponsored links

Végtelenül egyszerû, és mennyeien finom ételt hozok nektek mára. 

Ebédre tökéletes választás, még bõven elkészülhet.

Glutén-, és laktózmentes.


Hozzávalók:

fejenként 2 szelet csont nélküli sertés tarja,
kevés himalája só,
frissen õrölt bors,
1 fej hagyma,

Pestohoz:

1 ek. Donum Terrae diókrém (vagy 1 ek. dió darálva, kevés olívaolajjal),
1 ek. petrezselyem,
3 ek. olívaolaj,
1 csokor medvehagyma




Elkészítés:

A húshoz a tarjaszeleteket sózzuk, brosozzuk, majd a a zsírral kikent tepsibe fektetjük õket, és rájuk szeljük a hagymát. Kb. 30-40 percig fólia alatt 190 fokon sütük, majd további 5-10 perc alatt pirosra sütjük fólia nélkül. Arra ügyelve, hogy a hús ne száradjon ki. Esetlegesen mehet alá, pár ek. víz.

A pestohoz a hozzávalókat aprítógépbe helyezzük, és összeturmixoljuk. Tálaláskor ezzel kenjük át a hús szeleteket.



Tipp:
Én salátával, és házi karfiol savnyúval ettem. A Páromnak és a lányomnak készült mellé rizs, és a Párom evett hozzá tökmagolajos salátát is. Ennyire egyszerûen mûködik az egybõl hármat készíteni....:)
Több munka nincsen vele, mert a rizs pont elkészül, amíg a hús sül. 

A diókrém pedig mennyei, köszönöm Allium Delikát!



Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/04/diokre...

sponsored links

Keres?s