Diókrémes-medvehagyma pestos sült tarja
sponsored links
Végtelenül egyszerû, és mennyeien finom ételt hozok nektek mára.
Ebédre tökéletes választás, még bõven elkészülhet.
Glutén-, és laktózmentes.
Hozzávalók:
fejenként 2 szelet csont nélküli sertés tarja,
frissen õrölt bors,
1 fej hagyma,
1 ek. kókuszzsír
Pestohoz:
1 ek. petrezselyem,
3 ek. olívaolaj,
1 csokor medvehagyma
Elkészítés:
A húshoz a tarjaszeleteket sózzuk, brosozzuk, majd a a zsírral kikent tepsibe fektetjük õket, és rájuk szeljük a hagymát. Kb. 30-40 percig fólia alatt 190 fokon sütük, majd további 5-10 perc alatt pirosra sütjük fólia nélkül. Arra ügyelve, hogy a hús ne száradjon ki. Esetlegesen mehet alá, pár ek. víz.
A pestohoz a hozzávalókat aprítógépbe helyezzük, és összeturmixoljuk. Tálaláskor ezzel kenjük át a hús szeleteket.
Tipp:
Én salátával, és házi karfiol savnyúval ettem. A Páromnak és a lányomnak készült mellé rizs, és a Párom evett hozzá tökmagolajos salátát is. Ennyire egyszerûen mûködik az egybõl hármat készíteni....:)
Több munka nincsen vele, mert a rizs pont elkészül, amíg a hús sül.
A diókrém pedig mennyei, köszönöm Allium Delikát!