Diókrémes - fehércsokis praliné & Kávés - narancsos bonbon
sponsored links
Amikor elõször megláttam Praliné Zsuzsi és Bonbon Mánia csodaszép bonbonjait, nem hittem el, hogy ilyet otthon, saját kezûleg lehet készíteni, vagy ha lehet is, biztosan nagyon bonyolult, és sokféle eszköz kell hozzá, szóval nem érdemes belekezdeni. Aztán nem sokkal késõbb, egy régen látott, Ausztriában élõ barátnõm csetelés közben mesélte, hogy egy ideje rákattant a bonbongyártásra. Az egész folyamatról úgy beszélt, mintha egy vajas kenyér megkenésérõl lenne szó ? akkor ott, el is határoztam, hogy ezt egyszer ki fogom próbálni.
Azóta már eltelt jó pár hónap, de múlt héten valahogy megint eszembe jutott, írtam is egy gyors körkérdést a Gasztroblogok csoportba, hogy meg tudja-e valaki mondani, hogy hol tudok temperáló gépet beszerezni. Jó sokára jött egy válasz - már sejtettem, hogy valami hülyeséget kérdeztem - Praliné Zsuzsitól, hogy olyan csak a manufaktúrákban van, nem lesz rá szükségem, és kaptam tõle egy csomó hasznos linket, amiben elolvashattam az alapokat :D.
Azon a héten beszereztem a legszükségesebb dolgokat:
- maghõmérõ: a csokoládé temperálásához kell, aminek az a lényege, hogy a csokit elõször felolvasztom, folyamatos kevergetés mellett 40-45 fokosra melegítem, majd visszahûtöm 34-33 fokosra, és ezen a ponton belekeverem a porított ...