Diókrémes diótorta. Gluténmentes diótorta 4.
sponsored links
Sose add fel! Nincs probléma csak kihívás! Ilyenfajta bátorításokra hivatkozva láttam neki egy újabb fajta diótortának. Eszembe jutott ugyanis, hogy az elõzõ sütõmben nemcsak azért volt olyan szép magas a diótorta, mert az az elõzõ sütõ volt, hanem alighanem azért is, mert tettem bele egy kanál lisztet és sütõport. Igaz, hogy amikor anyukámmal elõször készítettük el ezt a tortát teljesen a recept szerint, egyáltalán nem tettünk bele lisztet, mivel nem írta, és gyönyörû lett. viszont lehet, hogy akkor nála sütöttük.
Így hát most került a tésztába egy kanál, de rizsliszt, úgyhogy még mindig gluténmentes. És elképesztõen finom. Olyannyira, hogy nem is sikerült a teljes tortát lefényképeznem, de sebaj! Majd az 5. változatot!:)
Hozzávalók:
14 dkg cukor
6 tojássárgája
7 tojásfehérje
egy fél citrom reszelt héja
1 evõkanál rizsliszt
fél csomag sütõpor
10 dkg õrölt dió
Elkészítés:
A diót elkeverjük a liszttel és a sütõporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, és felváltva adjuk hozzá a diót meg a habbá vert fehérjét. Sütõpapírral bélelt közepes tortaformába öntjük, és úgy sütjük, akár a piskótát. (Tûzpróba!)
Ha kihûlt, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
Hozzávalók:
14 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojássárgája
10 dkg õrölt dió
1 evõkanál rum
diódarabok
A tojássárgákat jól kikeverjük a porcukorral és a vajjal, hozzáadjuk a diót és a rumot. Addig keverjük, amíg szép fehér nem lesz.