Dióhabos szelet
sponsored links
Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 10 dkg cukor,
8 dkg margarin, 8 dkg zsír, 3 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 evõkanál
kakaópor, 0,5 dl tej, ? tasak sütõpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, csipet só;
a dióhabhoz: 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 3 tojásfehérje, csipet só;
továbbá: 1 kis üveg meggylekvár.
Elkészítése: A tészta hozzávalóiból a kakaó
kivételével tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk, az egyik részbe belegyúrjuk a
kakaót. A két tésztát lappá nyújtjuk, majd 40x20 cm-es sütõpapíros tepsibe
helyezzük a barna lapot, megkenjük meggylekvárral, rátesszük a fehér lapot. A
tojásfehérjét a sóval, és a cukorral kemény habbá verjük, belekavarjuk a diót,
majd a tésztára simítjuk. Elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 30 percet sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihûlni, utána szeleteljük.