Dióhabos pitecsoda- Paleo

2014-02-16

sponsored links

Korábban már készítettem hasonlót hagyományosan : Itt . Most az egészet megvariáltam és egy saját dióhabos pitét alkottam. Isteni finom és laktató.Egy olyan dióimádónak,mint én,kötelezõ desszert :)


Dióhabos pitecsoda- Paleo

Hozzávalók 12 szelethez:

a tésztához:
- 10 dkg gesztenyeliszt
- 30 dkg darált mandula
- 2 nagy méretû tojás
- 6 evõkanál eritrit
- 18 dkg nagyon puha kókuszzsír

a töltelékhez:
- kb.500g cukormentes szilvalekvár ( üstben készült,kemény )
- 40 dkg darált dió
- 35 dkg xilit
- 1 nagy citrom héja
- 5 db nagy méretû tojás fehérje
- csipet Himalája só

A tészta hozzávalóit kimérjük és sima tésztává gyúrjuk.Folpackba csomagoljuk és hûtõbe tesszük fél órára.
A fél óra elteltével egy 20x30cm-es tepsibe nyomogatjuk a tésztát úgy,hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen.Elõmelegített sütõben 15 perc alatt elõsütjük.
Ezután hideg kõre tesszük és megkenjük a lekvárral.A tojások habját a csipet sóval kemény habbá verjük,közben adagoljuk hozzá a xilitet is.Kemény,habcsókos masszává verjük.A darált dióhoz keverjük a citrom reszelt héját és a fehérjehabot lazán a dióhoz hozzákeverjük.Ezt a jól elkevert diós habot a tészta tetejére simítjuk.Villával hullámokat rajzolunk rá és visszatesszük a sütõbe kb. 20 percre.Addig sütjük,amíg a tetején lévõ hab kicsit megszilárdul és kicsit megbarnul.Hideg kövön hagyjuk teljesen kihûlni.

Jó étvágyat!





Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2014/02/d...

sponsored links

Keres?s