Dióhabos linzerkosarak
sponsored links
Ha sütisütés van, akkor az egyet jelent a közös sütéssel. :) Idõvel biztos, bátran vállalkozom majd, hogy ezt is vagy azt is megsütöm egyedül, de még most jó a közös munka Anyával.
Nem tudom, kinél hogy van, de néha nálunk kerülnek elõ általam soha nem látott konyhai eszközök. :) Pedig nincsenek rejtekhelyek sem a konyhában, sem a spájzban. Így volt ez egy hámozóval is, és így a kis kerek sütõformákkal. Úgyhogy beidomítottuk a kis formácskákat és sütit sütöttünk. Finom lett nagyon. :)
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást. Cipóvá gyúrjuk és fél órán át hûtõben pihentetjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét és közben beletesszük a cukrot és a darált diót (tehát együtt verjük fel).
A formákba belenyomkodjuk a tésztát kb. fél cm vastagon. Teszünk a közepére 2 szem fekete szedret és megtöltjük a dióhabbal.
200 °C-os sütõben kb. 10-15 percig sütjük.
Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
Elkészítése
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást. Cipóvá gyúrjuk és fél órán át hûtõben pihentetjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét és közben beletesszük a cukrot és a darált diót (tehát együtt verjük fel).
A formákba belenyomkodjuk a tésztát kb. fél cm vastagon. Teszünk a közepére 2 szem fekete szedret és megtöltjük a dióhabbal.
200 °C-os sütõben kb. 10-15 percig sütjük.
Hozzávalók
Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
Dióhabhoz:
8-10 dkg darált dió ...