Diógrillázs golyó

2011-09-22

sponsored links



Nemrég írtam nektek a fõzött diókrémrõl. Hát, mint megrögzött diófan, nem sokáig bírtam, és újabb kísérletbe fogtam vele: most egy bonbonforma nélkül készíthetõ finomságot gyártottam. Ezúttal a leaprított cukros diót kicsit tovább pirítottam (olyan szûk öt perc lehetett), és olyan isteni diógrillázs-íze lett a kész krémnek, hogy alig bírtam megállni, hogy be ne kanalazzam...! A diókrém-gömböcöket házi diólikõrrel ízesített tejcsokiganache öleli körül, úgyhogy igazi ízorgia született itt, kérem szépen!
És bár még szép nyári idõ van, már azon agyaltam a gömböcök készítése közben, hogy ebbõl micsoda világbajnok szaloncukrot csinálok karácsonyra!

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
Diókrém:
- kb. egy befõttestálkányi dió
- 0,7 dl habtejszín
- 2-3 dkg vaj
- 2 ek. cukor (illetve ízlés szerint) ...

Folytats a blogon ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s