Dióbor indul!

2017-06-29

sponsored links

 Kedvet kaptam a különbözõ alkoholos italokhoz. Eddig savanyúságokat, lekvárokat, befõtteket, chutney-kat, szörpöket ajándékoztam. Most bõvül a kínálat. A recept innen van.
Hozzávalók:
20 db zölddió. Legjobb június végén szedni. 
2.5 l bor, vörös kellett volna, de én fehéret használtam
0.5 l pálinka 40 fokos
0.5 kg cukor
1 rúd vanília
6 diólevél
Elkészítés:
A diókat kesztyûben felszeleteljük. üvegbe tesszük, felöntjük a borral, pálinkával, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarudat és a faleveleket. Összerázzuk, és a kamrába tesszük. Legalább 3 hónapig érleljük idõnként megmozgatva, hogy "érezze, a gazdája törõdik vele, mert meg fogja hálálni":) Egy évig is maradhat így. Utána szûrjük le sûrû szövésû anyagon, pl.kávéfõzõ papírján . A dióbornak tonizáló hatása van, vértisztító, gyomorerõsítõ. Gondolom, hogy csak nagyon kicsi mennyiséget szabad belõle inni egyszerre. Majd beszámolok róla a télen, hogy sikerült.


Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2017/06/diobor...

sponsored links

Keres?s