Dió, sütõtök, kenyér
sponsored links
Az elsõ igazinak mondható, kézzel gyúrt, sütõben sütött, nem kevés izgalmat okozó kenyér. A Persze nem kovásszal készült, ahhoz még gyûjtenem kell bátorságot, a formája is olyan sajátos, de valahol el kellett kezdeni. Masinával már régóta sütök kenyeret, a szülõktõl kaptam a gépet néhány éve karácsonykor, és azt hiszem, elég jól kihasználtam a létét, Herr Paprika nagy örömére. Egy ilyen szerkezet nagy segítség tud lenni, elmûködik magában, figyelni nem kell, szóval én jó konyhai társnak tartom. De azért már itt volt az önálló sütés ideje. A kenyér a szombati vacsorára készült, a céklaleves mellé, és azt hiszem, jól teljesített, puha és levegõs lett a tésztája, még magam is elégedett voltam vele. Ha már Panniék megajándékoztak néhány sütõtökkel, és még dió is akadt tartalékban, gondoltam, velük zajlik az elsõ próbálkozás. A sütõtök ízben kevéssé felfedezhetõ, viszont ad egy kevés színt, és nagyban hozzájárul a kenyér állagához, ami napok elteltével sem került leszállóágba, libazsírral a tetején gyorsan fogyott.
Nincs is tovább, sütünk.
Diós-sütõtökös kenyér
30 dkg sütõtökpüré
40-45 dkg liszt
1 nagy marék dió
2 dkg friss élesztõ ...