Diétás fonott kalács húsvétra

2014-04-06

sponsored links

Hihetetlen, de igaz. Elõször azt hittem ez valami vicc, de aztán megtörtént a csoda. Eddig úgy tudtam kukorica lisztbõl és rizslisztbõl nem lehet kenyeret vagy kalácsot sütni. Ez most megdõlt.

húsvéti diétás fonott kalács


Húsvét idején, nagyon sokat eszünk, úgyhogy ez a recept igazán izgalmasnak tûnik, mivel diétás.

Hozzávalók (1 kalács)

15 dkg kukorica liszt

15 dkg rizsliszt

1 evõkanál búzasikér (na szerintem ezért sikerült annyira remekül)

1 evõkanál édesítõ (vagy nád illetve gyümölcscukor)

1.5 dkg élesztõ

1.5-2 dl tej

1 tojás felverve

8 dkg vaj (felolvasztva)

1 csipet só

Elkészítés:

Kevés cukrozott tejben megkelesztjük az élesztõt.

A langyos kukorica- és rizslisztet tálba szitáljuk, jól összekeverjük a cukorral és a sóval.

A lisztben mélyedést készítünk, és hozzáöntjük az elõzõleg habosra felvert tojást és a megkelt élesztõt, majd

összedolgozzuk. Közepes keménységû tésztát készítünk.

Dagasztás közben apránként a tésztára öntjük az olvasztott, langyos margarint. A tésztát addig dagasztjuk, amíg a kezünkrõl és az edény oldaláról könnyen el nem válik.

Letakarjuk, és 1 órán át, kelesztjük, átgyúrjuk, megfonjuk, kivajazott tepsibe helyezzük, és elõmelegített sütõben 30-40 percig sütjük.

DSC08912_resize



1



Kukoricás jó étvágyat!


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/04/06/die...

sponsored links

Keres?s