Diétás fonott kalács húsvétra
sponsored links
Hihetetlen, de igaz. Elõször azt hittem ez valami vicc, de aztán megtörtént a csoda. Eddig úgy tudtam kukorica lisztbõl és rizslisztbõl nem lehet kenyeret vagy kalácsot sütni. Ez most megdõlt.
Húsvét idején, nagyon sokat eszünk, úgyhogy ez a recept igazán izgalmasnak tûnik, mivel diétás.
Hozzávalók (1 kalács)
15 dkg kukorica liszt
15 dkg rizsliszt
1 evõkanál búzasikér (na szerintem ezért sikerült annyira remekül)
1 evõkanál édesítõ (vagy nád illetve gyümölcscukor)
1.5 dkg élesztõ
1.5-2 dl tej
1 tojás felverve
8 dkg vaj (felolvasztva)
1 csipet só
Elkészítés:
Kevés cukrozott tejben megkelesztjük az élesztõt.
A langyos kukorica- és rizslisztet tálba szitáljuk, jól összekeverjük a cukorral és a sóval.
A lisztben mélyedést készítünk, és hozzáöntjük az elõzõleg habosra felvert tojást és a megkelt élesztõt, majd
összedolgozzuk. Közepes keménységû tésztát készítünk.
Dagasztás közben apránként a tésztára öntjük az olvasztott, langyos margarint. A tésztát addig dagasztjuk, amíg a kezünkrõl és az edény oldaláról könnyen el nem válik.
Letakarjuk, és 1 órán át, kelesztjük, átgyúrjuk, megfonjuk, kivajazott tepsibe helyezzük, és elõmelegített sütõben 30-40 percig sütjük.
Kukoricás jó étvágyat!
Húsvét idején, nagyon sokat eszünk, úgyhogy ez a recept igazán izgalmasnak tûnik, mivel diétás.
Hozzávalók (1 kalács)
15 dkg kukorica liszt
15 dkg rizsliszt
1 evõkanál búzasikér (na szerintem ezért sikerült annyira remekül)
1 evõkanál édesítõ (vagy nád illetve gyümölcscukor)
1.5 dkg élesztõ
1.5-2 dl tej
1 tojás felverve
8 dkg vaj (felolvasztva)
1 csipet só
Elkészítés:
Kevés cukrozott tejben megkelesztjük az élesztõt.
A langyos kukorica- és rizslisztet tálba szitáljuk, jól összekeverjük a cukorral és a sóval.
A lisztben mélyedést készítünk, és hozzáöntjük az elõzõleg habosra felvert tojást és a megkelt élesztõt, majd
összedolgozzuk. Közepes keménységû tésztát készítünk.
Dagasztás közben apránként a tésztára öntjük az olvasztott, langyos margarint. A tésztát addig dagasztjuk, amíg a kezünkrõl és az edény oldaláról könnyen el nem válik.
Letakarjuk, és 1 órán át, kelesztjük, átgyúrjuk, megfonjuk, kivajazott tepsibe helyezzük, és elõmelegített sütõben 30-40 percig sütjük.
Kukoricás jó étvágyat!