Diétás fahéjas reggelizõ pehely
sponsored links
Ki ne szeretné a müzlit....? Tejjel, vagy joghurttal, nálam inkább a joghurtos változat a nyerõ, viszont a diétás étrendbe nem igazán illeszthetõ be, ha nagyon szigorúan vesszük. Szerencsére itt a megoldás....nincs benne se búzaliszt, se cukor, könnyû, finom, ropogós, akár önmagában is elrágcsálható bûntetlenül bármely napszakban.
Hozzávalók:
100 g mandula liszt
25 g kókusz liszt
60 g eritrit
1,5 tk õrölt fahéj
1/4 tk só
1 tojásfehérje
2 ek olvasztott kókuszzsír
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd beleforgatjuk az olvasztott kókuszzsírt, végül a tojásfehérjével együtt összegyúrjuk a tésztát. Két gombócra osztjuk.
Sütõpapír széleit tepsi méretûre visszahajtjuk (két gombócnál közepes métetû legyen a tepsi, ha hagyuk egy gombócnak, akkor gáztepsi, de ebben az esetben nem lehet annyira vékonyra sodorni) rátesszük a gombócot, majd egy másik sütõpapírt ráhelyezve papírvékonyra sodorjuk. Derelyevágóval kb 1,5x1,5 cm-s négyzetekre daraboljuk, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 6-7 percet sütjük.
25 g kókusz liszt
60 g eritrit
1,5 tk õrölt fahéj
1/4 tk só
1 tojásfehérje
2 ek olvasztott kókuszzsír
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd beleforgatjuk az olvasztott kókuszzsírt, végül a tojásfehérjével együtt összegyúrjuk a tésztát. Két gombócra osztjuk.
Sütõpapír széleit tepsi méretûre visszahajtjuk (két gombócnál közepes métetû legyen a tepsi, ha hagyuk egy gombócnak, akkor gáztepsi, de ebben az esetben nem lehet annyira vékonyra sodorni) rátesszük a gombócot, majd egy másik sütõpapírt ráhelyezve papírvékonyra sodorjuk. Derelyevágóval kb 1,5x1,5 cm-s négyzetekre daraboljuk, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 6-7 percet sütjük.