Diéta és az élvezeti szerek

2011-09-12

sponsored links

Az élvezeti szerek közé tartoznak a tea, a kávé, az alkohol és a dohányzás. Ezekrõl nem csak élettani, hanem egészségkárosító hatásuk miatt is fontos említést tenni:
  • Tea és kávé: Élénkítõ hatásúak, melyet a bennük lévõ koffein okoz. A cukorbetegségben szenvedõk számára nem rejtenek több veszélyt, mint amit az egyébként egészséges egészséges emberek számára is, ezért 1-2 csészével a diabéteszes betegek is nyugodtan elfogyaszthatnak. Természetesen ne cukorral, hanem mesterséges, az õ számukra is biztonságos édesítõszerrel ízesítve!
  • Alkohol: Az alkohol jelentõsen befolyásolja a cukoranyagcserét, ezért óvatosan kell bánni velük!Az alkoholok fajtái közt is vannak különbségek, mert az olyan édes italok, mint az édes pezsgõ, édes borok, aszú, likõrök, vermut, martini extra cukrot is tartalmaznak, ezért jelentõsen megemelik a vércukorszintet. A sör és a félszáraz borok, pezsgõk kisebb mértékben emelik a vércukor szintjét ezért korlátozott, kis mennyiségben fogyaszthatók. A száraz vagy diétás italok fogyasztását is ...

Folytats a blogon ... cukorbetegreceptek.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s