DIÓS LEPÉNY
sponsored links
DIÓS LEPÉNY
Gyorsan elkészíthetõ finomság került valamelyik nap az asztalunkra. A karácsonyi hókifli adta az ötletet, mert annyira finom volt, hogy gondoltam egy kicsit lusta módon készítem most el, csak két lap közzé a kedvenc diós tölteléket elosztva, semmi kifli formázás, többfajta töltelék gyártás, csak sima lepényképt sütöm meg..
Finom volt tényleg, nagyon omlós a tésztája.. és a diós töltelék...hmmmm :)
20 dkg liszt
10 dkg zsír
1 csipetnyi só
1 dl tejföl
Töltelékek:
15 dkg darált dió
porcukor
fél marék mazsola
0,2 - 0,3 dl tej
1 kk citromlé
fél zacskó vanilliás cukor
ELKÉSZÍTÉSE
- A lisztet a zsírral összemorzsolom, majd szépen hozzáadom az összes hozzávalót és egynemû tésztát gyúrok belõle. Letakarva hagytam addig, amíg a töltelékkel el nem készültem. (Ha tovább pihentetjük se lesz vele probléma)
- A tésztát 2 fele veszem és lisztezett felületen 3 mm-esre kinyújtom az elsõ adagot, beleteszem a kikent , kilisztezett tepsibe, rájön az összekevert diós töltelék, majd befedem a kinyújtott maradék tésztával.
- Elõmelegített sütõben 180 fokon 15 percig sütöm, éppen addig, hogy egy nagyon kis színt kapjon, majd porcukorral megszórva tálalom.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.