DIÓS KIFLIK CUKROS KABÁTBAN

2017-06-17

sponsored links

DIÓS KIFLIK 

CUKROS KABÁTBAN



Imádjuk a diós süteményeket, kelt tésztákat. Ez egy nagyon finomra sikerült kifli lett, gyorsan el is fogyott és szerencsére nem csak apa és anya által, hanem a 2,5 éves kisfiúnk is besegített.. Ez a diós kifli fent van már a blogomon, csak akkor dióval szórtam meg a tetetjét, most pedig cukros lett, de gondoltam jól néz ki ahhoz, hogy csak azért, mert cukros a teteje, ne kerüljön fel a blogba..

HOZZÁVALÓK

3 dl tej
3 g élesztõ
50 dkg liszt
5 dkg vaj 
4 kanál cukor
egy kis tej a kenéshez

Töltelék:
20 dkg darált dió
0,4 dl tej
15 dkg cukor (ízlés szerint lehet kevesebb vagy akár több is..)

1-2 ek olvasztott margarin/zsír
cukor

ELKÉSZÍTÉSE



  1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt. 
  2. A lisztbe beleöntöm a felfutott élsztõs tejet, a felolvasztott vajat és összedolgozom. 
  3. Ezt követõen letakarom egy konyharuhával, majd a duplájára kelesztem. 
  4. Amikor megkelt, akkor kerek formára kinyújtom és 12 részre osztom, töltöm, majd kiflivé tekerem. .. 
  5. A tetejét megkenem egy kis tejjel, majd a sütõben 180 fokon addig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz.
  6. Ha elkészült a kifli, akkor lekenjük az olvasztott zsírral/margarinnal és cukorba forgatjuk. 

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... https://splitinapok.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keres?s