DIÓS KIFLIK CUKROS KABÁTBAN
sponsored links
DIÓS KIFLIK
CUKROS KABÁTBAN
Imádjuk a diós süteményeket, kelt tésztákat. Ez egy nagyon finomra sikerült kifli lett, gyorsan el is fogyott és szerencsére nem csak apa és anya által, hanem a 2,5 éves kisfiúnk is besegített.. Ez a diós kifli fent van már a blogomon, csak akkor dióval szórtam meg a tetetjét, most pedig cukros lett, de gondoltam jól néz ki ahhoz, hogy csak azért, mert cukros a teteje, ne kerüljön fel a blogba..
HOZZÁVALÓK
3 dl tej
3 g élesztõ
50 dkg liszt
5 dkg vaj
4 kanál cukor
egy kis tej a kenéshez
Töltelék:
20 dkg darált dió
0,4 dl tej
15 dkg cukor (ízlés szerint lehet kevesebb vagy akár több is..)
1-2 ek olvasztott margarin/zsír
cukor
ELKÉSZÍTÉSE
- A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt.
- A lisztbe beleöntöm a felfutott élsztõs tejet, a felolvasztott vajat és összedolgozom.
- Ezt követõen letakarom egy konyharuhával, majd a duplájára kelesztem.
- Amikor megkelt, akkor kerek formára kinyújtom és 12 részre osztom, töltöm, majd kiflivé tekerem. ..
- A tetejét megkenem egy kis tejjel, majd a sütõben 180 fokon addig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz.
- Ha elkészült a kifli, akkor lekenjük az olvasztott zsírral/margarinnal és cukorba forgatjuk.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.