DIÉTA - ÉSZT LAZAC
sponsored links
Nem, nem fogok mindig a telefonommal fotózni, de eredetileg nem készültem megörökíteni az ebédet, így a fényképezõgépemet nem vittem magammal Viki barátnõmhöz. Ennek az egyszerû hal ebédnek azonban olyan finom lett az íze, hogy muszáj megosztanom veletek.
A receptet az Észtországban élõ - észt - párjától kapta Viki. A recept fele a hosszú út során elveszett.. vagy fogalmazzak inkább úgy, hogy egy férfi diktálta.. vagyis hát.. hümm.. a mennyiségek kimaradtak, illetve Vikire lett bízva, hogy az ízlésének megfelelõen készítse el. Jó párost alkotnak Viki és Argo, mert a nüansznyi problémát a nõ azért megoldotta és csodálatos ebédet készített a részlet információk alapján is.
A szósz hozzávalói 2 fõre:
mustár
majonéz
kapor
citrombors (igen.. van ilyen.. a legtöbb közértben is kapható a fûszeres polcon)
kevés só
vöröshagyma csíkokra vágva
+
lazac
Elkészítés:
A két 150 grammos lazac darabot sóval és kevés citromborssal bedörzsöljük, és a halat jénaiba helyezzük. Körülbelül 5 kanál mustárt 5 kanál majonézzel és ízlés szerint a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymát is. A szószt a halra öntjük és 200 fokon 20-30 percig sütjük.
Héjában sült krumplival, illetve salátával tálaljuk.
Remek kis étel! ;-)
-KcZ-