DIÉTA - MEDVEHAGYMA KRÉMLEVES PIRÍTOTT DIÓVAL
sponsored links
Már régen szemeztem a medvehagymával, de mivel még soha nem dolgoztam vele, kicsit be voltam parázva, hogy vajon mit hozok én ebbõl össze.
Ma szabin voltam, és az ügyeim elintézése után elmentem edzeni, majd a nyárra készülve szoliba is. Bár tudom, hogy a hófehér bõröm barna soha nem lesz, azért a három pöttynyi szeplõért is érdemesnek tartottam befeküdni a gépbe. Az aktív napomhoz valahogy nem illet volna a nehéz pogácsa, így a medvehagymából krémlevest készítettem. Hogy még egy kis csavart tegyek az ízekbe, pirítottam hozzá diót.
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
3 kanál liszt
20 gr vaj
vegeta
2 leveskocka
1 kk szerecsendió
1-2 gerezd fokhagyma
200 ml fõzõtejszín
Elkészítés:
A vajból és lisztbõl rántást készítünk, majd hozzáadunk fél liter-liter vizet. Amíg elkezd forrni, a medvehagymát aprító gépben felaprítjuk, és hozzáadjuk a leveshez. Beletesszük a lébe a leveskockákat, a szerecsendiót, vegetát, az összezúzott fokhagymát. Hagyjuk rottyanni. Miután a tejszínt is beletettük, turmixolunk még egyet levesen.
Diót apró darabokra vágunk, és serpenyõben megpirítunk. Megszórjuk vele a kész levest!
Forrón szürcsölve a legjobb! ;-)
-KcZ-
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2014