DIY: eperecet házilag
sponsored links
Hamarosan el is felejthetitek a balzsamecetet, ha rákaptok a házi készítésû eper-, vagy málnaecet ízére!
Eperecet házilag
Csak pár éve kezdtem el gyümölcsecetet készíteni, kellett hozzá persze a River Cottage, és Pam Corbin, aki isteni lekvárokat készített Hughnak, és Hugh-gal (Hugh Fearnley-Whittingstall), az Õ befõzõs könyvében olvastam elõször málnaecetrõl, meg is csináltam, majd polcra tettem, egy kicsit el is feledkeztem róla, aztán egyre több visszajelzés jött barátainktól hogy milyen isteni volt az a málnaecet és hogy idén is lesz-e? Lett hát, sõt epres változatban is elkészült, íme?ez is ugyanolyan finom, erõteljes epres aromával.
Hozzávalók:
500 g eper, 3 dl vörös borecet, cukor (3 dl gyümölcsecethez 250 g)
Mossuk meg az epret, tegyük egy befõttesüvegbe és öntsük fel az ecettel. Fakanállal nyomkodjuk össze a gyümölcsöt és lefedve érleljük 3-4 napig, minden nap kicsit megrázva.
Négy nap után szûrjük le (gézen csepegtessük le), nyomkodjuk ki alaposan az epret, majd a gyümölcsecetet forraljuk össze a cukorral .
Kicsit besûrûsödik. Amikor kihûlt töltsük üvegekbe, kamrapolcon tároljuk.
Oreo keksz, házilag
Kezdünk! First minute befõzés: eperszörp
Fehércsoki likõr
A pikáns bodzás eperlekvár
Eperecet házilag
Csak pár éve kezdtem el gyümölcsecetet készíteni, kellett hozzá persze a River Cottage, és Pam Corbin, aki isteni lekvárokat készített Hughnak, és Hugh-gal (Hugh Fearnley-Whittingstall), az Õ befõzõs könyvében olvastam elõször málnaecetrõl, meg is csináltam, majd polcra tettem, egy kicsit el is feledkeztem róla, aztán egyre több visszajelzés jött barátainktól hogy milyen isteni volt az a málnaecet és hogy idén is lesz-e? Lett hát, sõt epres változatban is elkészült, íme?ez is ugyanolyan finom, erõteljes epres aromával.
Eperecet
Hozzávalók:
500 g eper, 3 dl vörös borecet, cukor (3 dl gyümölcsecethez 250 g)
Mossuk meg az epret, tegyük egy befõttesüvegbe és öntsük fel az ecettel. Fakanállal nyomkodjuk össze a gyümölcsöt és lefedve érleljük 3-4 napig, minden nap kicsit megrázva.
Négy nap után szûrjük le (gézen csepegtessük le), nyomkodjuk ki alaposan az epret, majd a gyümölcsecetet forraljuk össze a cukorral .
Kicsit besûrûsödik. Amikor kihûlt töltsük üvegekbe, kamrapolcon tároljuk.
Hasonló bejegyzések:
Oreo keksz, házilag
Kezdünk! First minute befõzés: eperszörp
Fehércsoki likõr
A pikáns bodzás eperlekvár