DIY ? Csináld magad! ? VI. rész ? A chips
sponsored links
Ha szeretnéd elkerülni az ízfokozókat, de nem tudsz ellenállni ennek a ropogós nasinak, miközben otthon ülsz egy esti izgalmas filmet nézve a kanapén, akkor ez a bejegyzés neked szól. Készíts házi chips-et!
Nyilván az otthoni sem lesz fogyókúrás, vagy egészséges, de a mindenféle adalékanyagtól mindenképp megmenekülsz, ha magad készíted. Mert egy normál chips nem igényel mást, mint burgonyát, olajat és némi sót/fûszert. Slusszpassz.
Készítettem itthon 2 félét is, egyet bõ olajban sütve, a másikat sütõben, kevesebb olajjal. Mindenki döntse el, melyikre voksol. Az olajban sült hamarabb elkészül, ropogósabb lesz már világosabb árnyalaton is a chips. A sütõben sült ezzel szemben több idõt vesz igénybe, és igen jól meg kell pirítanunk ahhoz, hogy roppanjon. Viszont nem árt figyelni, mert a különbözõ méretek/vastagságok más idõben lesznek kész. A túlsütés elkerülése érdekében néha rá kell nézni, és a már kész darabokat kiszedegetni.
Olajban sült chips
2-3 db burgonya
olaj
só/fûszer
éles kés
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és hajszálvékony szeletekre vágjuk. Egy tál vízben áztatjuk kis ideig, ettõl ropogósabb lesz. Ha nem sietünk, olykor le is cserélhetjük az áztató vizet. Egy konyharuhát terítünk a pultra, erre rápakoljuk a burgonyaszeleteket, és egy másik konyharuhával befedjük, jól lenyomkodjuk, hogy a ruhák minden nedvességet beszívjanak. Közben olajat forrósítunk egy serpenyõben, és beledobáljuk a burgonya karikákat. Világos színûre sütjük, papírtörlõre szedjük úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást, és még forrón sózzuk, fûszerezzük.
Sütõben sült chips
2-3 db burgonya
3 ek olíva olaj
só/fûszerek
éles kés
A burgonyával hasonlóan járunk el, mint fentebb. Hámoz, mos, szeletel, áztat, konyharuha. Ha kész, akkor egy mély tálban az olívaolajat a sóval és ízlés szerinti fûszerrel elkeverjük. Rátesszük a burgonyaszeleteket, és kézzel addig kevergetjük az egészet, míg az olaj körbe nem vesz minden egyes szeletet. Ezután sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokon, légkeveréssel kb. 15-20 percig sütjük. Közben figyeljük, hogy a már megsült szeleteket eltávolíthassuk, elkerülve ezek túlsülését. Szintén papírtörlõre érdemes szedni, hogy a felesleges olaj innen is felszívódjon. Más íze lesz, mint az olajban sültnek, másképp roppan, de így is fincsi! Ha ügyesek voltunk, a sütõben sült chipsünk így fog kinézni:
Érdemes még tudni errõl a házi nasiról, hogy frissen az igazi? tehát mielõtt elkezdjük kisütni, tegyük be a dvd-t a lejátszóba, és ha kisült, már indíthatjuk is a filmet, és lehet ropogtatni!
Gyere Facebook-ra, itt megtalálsz: HahoPihe Konyhája
Eddig megjelent DIY bejegyzések:
I. rész ? Vaníliás karika
II. rész ? Krémtúró
III. rész ? Törökméz
IV. rész ? Krémsajt
V. rész ? Kenõmájas
DIY ? Csináld magad! ? IV. rész ? A krémsajt
DIY ? Csináld magad! ? II. rész ? A krémtúró
DIY ? Csináld magad! ? I. rész ? A vaníliás karika
DIY ? Csináld magad! ? V. rész ? A kenõmájas
Nyilván az otthoni sem lesz fogyókúrás, vagy egészséges, de a mindenféle adalékanyagtól mindenképp megmenekülsz, ha magad készíted. Mert egy normál chips nem igényel mást, mint burgonyát, olajat és némi sót/fûszert. Slusszpassz.
Készítettem itthon 2 félét is, egyet bõ olajban sütve, a másikat sütõben, kevesebb olajjal. Mindenki döntse el, melyikre voksol. Az olajban sült hamarabb elkészül, ropogósabb lesz már világosabb árnyalaton is a chips. A sütõben sült ezzel szemben több idõt vesz igénybe, és igen jól meg kell pirítanunk ahhoz, hogy roppanjon. Viszont nem árt figyelni, mert a különbözõ méretek/vastagságok más idõben lesznek kész. A túlsütés elkerülése érdekében néha rá kell nézni, és a már kész darabokat kiszedegetni.
Olajban sült chips
2-3 db burgonya
olaj
só/fûszer
éles kés
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és hajszálvékony szeletekre vágjuk. Egy tál vízben áztatjuk kis ideig, ettõl ropogósabb lesz. Ha nem sietünk, olykor le is cserélhetjük az áztató vizet. Egy konyharuhát terítünk a pultra, erre rápakoljuk a burgonyaszeleteket, és egy másik konyharuhával befedjük, jól lenyomkodjuk, hogy a ruhák minden nedvességet beszívjanak. Közben olajat forrósítunk egy serpenyõben, és beledobáljuk a burgonya karikákat. Világos színûre sütjük, papírtörlõre szedjük úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást, és még forrón sózzuk, fûszerezzük.
Sütõben sült chips
2-3 db burgonya
3 ek olíva olaj
só/fûszerek
éles kés
A burgonyával hasonlóan járunk el, mint fentebb. Hámoz, mos, szeletel, áztat, konyharuha. Ha kész, akkor egy mély tálban az olívaolajat a sóval és ízlés szerinti fûszerrel elkeverjük. Rátesszük a burgonyaszeleteket, és kézzel addig kevergetjük az egészet, míg az olaj körbe nem vesz minden egyes szeletet. Ezután sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokon, légkeveréssel kb. 15-20 percig sütjük. Közben figyeljük, hogy a már megsült szeleteket eltávolíthassuk, elkerülve ezek túlsülését. Szintén papírtörlõre érdemes szedni, hogy a felesleges olaj innen is felszívódjon. Más íze lesz, mint az olajban sültnek, másképp roppan, de így is fincsi! Ha ügyesek voltunk, a sütõben sült chipsünk így fog kinézni:
Érdemes még tudni errõl a házi nasiról, hogy frissen az igazi? tehát mielõtt elkezdjük kisütni, tegyük be a dvd-t a lejátszóba, és ha kisült, már indíthatjuk is a filmet, és lehet ropogtatni!
Gyere Facebook-ra, itt megtalálsz: HahoPihe Konyhája
Eddig megjelent DIY bejegyzések:
I. rész ? Vaníliás karika
II. rész ? Krémtúró
III. rész ? Törökméz
IV. rész ? Krémsajt
V. rész ? Kenõmájas
Hasonló bejegyzések:
DIY ? Csináld magad! ? IV. rész ? A krémsajt
DIY ? Csináld magad! ? II. rész ? A krémtúró
DIY ? Csináld magad! ? I. rész ? A vaníliás karika
DIY ? Csináld magad! ? V. rész ? A kenõmájas