DIY ? Csináld magad! ? IX. rész ? A nachos
sponsored links
Na tegye fel a kezét, aki nachos függõ! Van egy jó hírem, ezt is elkészíthetitek itthon. Azt nyilván tudjuk, hogy ezek a sós rágcsák sose lesznek 100%-ig olyanok, mint a bolti, de ezzel együtt gyanítom azt is tudjátok, hogy miért De ízfokozóktól mentes nachos is lehet ugyanolyan jó, vagy még jobb. 2 féle módon is elkészíthetitek, én most az olajban sült verzióról hoztam nektek fotót, de készítettem már sütõben is, ennek is leírom a mikéntjét.
Hozzávalók
15 dkg finomliszt
15 dkg kukoricaliszt
1 tk só (+ fûszerek)
1/2 tk sütõpor
2 ek olíva olaj
~ 2 dl víz
A liszteket a sóval (itt adhatjuk hozzá az egyéb fûszereket is) és a sütõporral elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és apránként a langyos vizet, amellyel egy nem ragacsos, de puha tésztát gyúrunk. A tésztából kis gombócokat csípünk le, ezeket folyamatosan lisztezett felületen a lehetõ legvékonyabbra kinyújtjuk. Mint a papír, olyan vékonyra. Pizzavágóval vagy éles késsel négyzeteket vágunk, majd felezzük a négyzeteket.
Ha sütõben sütjük: én be szoktam olajozni a sütõpapírt, arra ráterítem a háromszögeket, a tetejüket is vékonyan (csak úgy épphogy) egy ecset segítségével beolajozom. Kb. 200-220 fokos elõmelegített sütõbe tolom, és pirulásig sütöm. (Nagyjából 10-12 perc)
Ha olajban sütjük: forró olajba dobáljuk a háromszögeket, kb. 1 perc után megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük. Papírtörlõre szedjük, hogy felszívja az olajat.
Tanács: akárhogy sóztam a tésztát, nekem mindig hiányzott a ?külsõ? ízesítés. Amit olajos sütés esetén úgy értem el, hogy rögtön miután kiszedtem a papírra, megsóztam még, így a még forró chipsekre ráragadt. A sütõs változatnál pedig amikor megkentem a tetejüket olajjal, akkor még rásóztam egy keveset.
Jó sütögetést, jó mozizást, vidám rágcsálást!
Facebook-on ha keresel, itt megtalálsz: HahoPihe Konyhája
Korábbi DIY bejegyzéseket megtekintheted IDE KATTINTVA!
DIY ? Csináld magad! ? VI. rész ? A chips
DIY ? Csináld magad! ? II. rész ? A krémtúró
DIY ? Csináld magad! ? VIII. rész ? A ?mekis? pite
DIY ? Csináld magad! ? III. rész ? A törökméz
Hozzávalók
15 dkg finomliszt
15 dkg kukoricaliszt
1 tk só (+ fûszerek)
1/2 tk sütõpor
2 ek olíva olaj
~ 2 dl víz
A liszteket a sóval (itt adhatjuk hozzá az egyéb fûszereket is) és a sütõporral elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és apránként a langyos vizet, amellyel egy nem ragacsos, de puha tésztát gyúrunk. A tésztából kis gombócokat csípünk le, ezeket folyamatosan lisztezett felületen a lehetõ legvékonyabbra kinyújtjuk. Mint a papír, olyan vékonyra. Pizzavágóval vagy éles késsel négyzeteket vágunk, majd felezzük a négyzeteket.
Ha sütõben sütjük: én be szoktam olajozni a sütõpapírt, arra ráterítem a háromszögeket, a tetejüket is vékonyan (csak úgy épphogy) egy ecset segítségével beolajozom. Kb. 200-220 fokos elõmelegített sütõbe tolom, és pirulásig sütöm. (Nagyjából 10-12 perc)
Ha olajban sütjük: forró olajba dobáljuk a háromszögeket, kb. 1 perc után megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük. Papírtörlõre szedjük, hogy felszívja az olajat.
Tanács: akárhogy sóztam a tésztát, nekem mindig hiányzott a ?külsõ? ízesítés. Amit olajos sütés esetén úgy értem el, hogy rögtön miután kiszedtem a papírra, megsóztam még, így a még forró chipsekre ráragadt. A sütõs változatnál pedig amikor megkentem a tetejüket olajjal, akkor még rásóztam egy keveset.
Jó sütögetést, jó mozizást, vidám rágcsálást!
Facebook-on ha keresel, itt megtalálsz: HahoPihe Konyhája
Korábbi DIY bejegyzéseket megtekintheted IDE KATTINTVA!
Hasonló bejegyzések:
DIY ? Csináld magad! ? VI. rész ? A chips
DIY ? Csináld magad! ? II. rész ? A krémtúró
DIY ? Csináld magad! ? VIII. rész ? A ?mekis? pite
DIY ? Csináld magad! ? III. rész ? A törökméz