DIY ? Csináld magad! ? IV. rész ? A krémsajt
sponsored links
Itt a szerda, itt az új recept, fogadjátok szeretettel! Hûen tükrözi a mottómat, miszerint gyorsan finomat. Igazán semmi extra energiára nincs szükségetek, hogy ezt elkészítsétek. Este 1 perces munka, és reggel már fûszerezheted is (újabb 1 perc), és teheted a család elé friss ropogós kenyérrel kínálva.
Szeretem ezt a rovatot, mert minden héten arra ösztönöz, hogy házilag gyártsak le termékeket, amiket bizony olykor mi is megveszünk a boltból. Így viszont én is inspirálva vagyok, nem csak titeket uszítalak arra, hogy amit csak tudunk, csináljuk meg magunk. Nem beszélve arról, hogy mennyivel jobban járunk sokszor, akár csak az ízre gondolva, akár a pénztárcánkra. És igazán senki nem mondhatja, hogy nincs ideje pl. erre a sajtkrémre, mert ha valamire, hát idõre aztán igazán nincs szükség hozzá. Készítsétek el bátran!
Hozzávalók
1 szita
1 sûrû szövésû konyharuha
1 magas falú edény
só, bors, zöld fûszer
(nálam majoranna, kakukkfû és bazsalikom volt kéznél)
350 gramm tejföl
(mehet a 450-es is, ha az van)
1 kis doboz natúr joghurt
A magas falú tálra rátesszük a szûrõt, a szûrõre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekutyuljuk, de ne vigyük túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit próbáljuk a joghurtot a tejfölbe ?tolni?. Hagyjuk a konyhapulton pár órát (szobahõmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd mielõtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hûtõbe. Reggel kiszedjük, egy tálba átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöld fûszerrel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
A blogon már egyszer szerepelt sajtkrém, az pl. nem tartalmazott tejfölt, és tovább csepegtettem. A csepegtetéssel kapcsolatban most is áll a dolog, hogy minél tovább hagyjuk csepegni, annál sûrûbb lesz a végeredmény. Tehát ne aggódjunk, ha reggel nem vettük ki a hûtõbõl, és csak este jut rá idõnk, vagy akár másnap reggel. Az ízén semmit se fog rontani!
Korábbi DIY bejegyzések
I. rész ? Vaníliás karika
II. rész ? Házi krémtúró
III. rész ? Törökméz
DIY ? Csináld magad! ? III. rész ? A törökméz
DIY ? Csináld magad! ? I. rész ? A vaníliás karika
DIY ? Csináld magad! ? II. rész ? A krémtúró
Sajtos-metélõhagymás kifli
Szeretem ezt a rovatot, mert minden héten arra ösztönöz, hogy házilag gyártsak le termékeket, amiket bizony olykor mi is megveszünk a boltból. Így viszont én is inspirálva vagyok, nem csak titeket uszítalak arra, hogy amit csak tudunk, csináljuk meg magunk. Nem beszélve arról, hogy mennyivel jobban járunk sokszor, akár csak az ízre gondolva, akár a pénztárcánkra. És igazán senki nem mondhatja, hogy nincs ideje pl. erre a sajtkrémre, mert ha valamire, hát idõre aztán igazán nincs szükség hozzá. Készítsétek el bátran!
Hozzávalók
1 szita
1 sûrû szövésû konyharuha
1 magas falú edény
só, bors, zöld fûszer
(nálam majoranna, kakukkfû és bazsalikom volt kéznél)
350 gramm tejföl
(mehet a 450-es is, ha az van)
1 kis doboz natúr joghurt
A magas falú tálra rátesszük a szûrõt, a szûrõre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekutyuljuk, de ne vigyük túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit próbáljuk a joghurtot a tejfölbe ?tolni?. Hagyjuk a konyhapulton pár órát (szobahõmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd mielõtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hûtõbe. Reggel kiszedjük, egy tálba átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöld fûszerrel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
A blogon már egyszer szerepelt sajtkrém, az pl. nem tartalmazott tejfölt, és tovább csepegtettem. A csepegtetéssel kapcsolatban most is áll a dolog, hogy minél tovább hagyjuk csepegni, annál sûrûbb lesz a végeredmény. Tehát ne aggódjunk, ha reggel nem vettük ki a hûtõbõl, és csak este jut rá idõnk, vagy akár másnap reggel. Az ízén semmit se fog rontani!
Korábbi DIY bejegyzések
I. rész ? Vaníliás karika
II. rész ? Házi krémtúró
III. rész ? Törökméz
Hasonló bejegyzések:
DIY ? Csináld magad! ? III. rész ? A törökméz
DIY ? Csináld magad! ? I. rész ? A vaníliás karika
DIY ? Csináld magad! ? II. rész ? A krémtúró
Sajtos-metélõhagymás kifli