DIY ? Csináld magad! ? II. rész ? A krémtúró
sponsored links
Újra DIY! Remélem, örültök! Nézzük csak, mit hoztam Nektek?
Házi vaníliás krémtúrót, a bolti itthoni koppintását.
Kevés gyerek van szerintem, aki ne szeretné a vaníliás krémtúrót. Persze biztos akad, de nekem például már gyerekkoromban is nagy kedvencem volt, és ez most sincs másként. A gyerekeim is szeretik, habár már nem pont olyan, mint régen volt. Mikor múlt héten útjára indítottam a DIY rovatot, tesóm elkezdte ontani felém az ötleteket, és némelyik mellé még receptet is küldött. Ezúton is köszönet érte! Erre a hétre a vaníliás krémtúróra esett a választásom. Meg is csináltam a gyerekeknek, és az utolsó cseppig kikanalazták, és repetát követeltek. (Pedig egyszer már próbálkoztam sima túrókrémmel, ami nem ízlett B.-nek, a fõ kritikusomnak.)
Egyeseknek meglepõ lehet az összetétel, de úgy hiszem, még mindig jobb, mint ha nem is tudjuk, mi van benne. Kevésbé finnyás gyerekek szülei készíthetnek más fajta túrókrémet is, én az eredetit próbáltam rekonstruálni. És hogy hogyan is kezdõdött a recept, amit kaptam? Készíts vaníliás pudingot, és keverd össze némi túróval, majd botmixeld. Nocsak, ez tök jó, nem? Mindössze az arányokkal voltak kétségeim, és úgy döntöttem, hogy a zacskós pudingpor helyett fõzök egy sûrû vaníliás krémet tojással és liszttel sûrítve. Igen, itt kérdezhetik egyesek, hogy lisztet a krémtúróba????? Hát kóstoljátok meg, és rájöttök, hogy a végeredmény jó lesz! Több, mint jó! Hisz mégiscsak házi, nem?
Hozzávalók
(kb. 4 bolti méretû adag)
2,5 dl tej
1/2 rúd vanília, vagy 1 tk vanília kivonat
3 ek cukor
2 tojás sárgája
1 ek (15 gramm) liszt/vagy étkezési keményítõ
20 dkg túró
Elõször is elkészítjük a vaníliás krémet. 2 dl tejet a vanília rúd kikapart belsejével, és a rudakkal együtt (ezeket késõbb eltávolítjuk) elkezdjük forralni. Közben a tojások sárgáját a cukorral, a liszttel elkeverjük, és a maradék 0,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Ezt szépen hozzácsurgatjuk a már forró tejhez, és folyamatosan kevergetve összeforraljuk, amíg egy sûrû krémet nem kapunk. Ekkor kiszedhetjük a vanília rudakat. Kicsit hagyjuk hûlni, majd ha már nem tûzforró, hozzáadjuk a túrót, és az egészet egy botmixerrel krémesre dolgozzuk. Poharakba szedjük, és behûtve tálaljuk.
Tipp: ha nincs otthon vanília rudatok, vagy csak olcsóbb megoldást kerestek, és ellenvetésetek sincs ezzel kapcsolatban, akkor alkalmazhatjátok az eredeti receptet, és használjatok zacskós, fõzhetõ pudingport! Mivel nekem ezek az arányok, amiket leírtam, teljesen beváltak, én a zacskós verziónál is pusztán 2,5 dl tejjel dolgoznék. Ennek arányában pedig nagyjából felezném (kicsit több, mint a felét használnám) a pudingport. Kísérletezgessetek bátran!
Ha tetszenek a receptek, követhetsz a Facebook-on is, hogy mindig naprakész legyél: HahoPihe Konyhája
Korábbi DIY bejegyzések:
Vaníliás karika
DIY ? Csináld magad! ? I. rész ? A vaníliás karika
Vaníliás/Csokis muffin
Farsangi tündértorták
Kakaós csiga hipp-hopp
Házi vaníliás krémtúrót, a bolti itthoni koppintását.
Kevés gyerek van szerintem, aki ne szeretné a vaníliás krémtúrót. Persze biztos akad, de nekem például már gyerekkoromban is nagy kedvencem volt, és ez most sincs másként. A gyerekeim is szeretik, habár már nem pont olyan, mint régen volt. Mikor múlt héten útjára indítottam a DIY rovatot, tesóm elkezdte ontani felém az ötleteket, és némelyik mellé még receptet is küldött. Ezúton is köszönet érte! Erre a hétre a vaníliás krémtúróra esett a választásom. Meg is csináltam a gyerekeknek, és az utolsó cseppig kikanalazták, és repetát követeltek. (Pedig egyszer már próbálkoztam sima túrókrémmel, ami nem ízlett B.-nek, a fõ kritikusomnak.)
Egyeseknek meglepõ lehet az összetétel, de úgy hiszem, még mindig jobb, mint ha nem is tudjuk, mi van benne. Kevésbé finnyás gyerekek szülei készíthetnek más fajta túrókrémet is, én az eredetit próbáltam rekonstruálni. És hogy hogyan is kezdõdött a recept, amit kaptam? Készíts vaníliás pudingot, és keverd össze némi túróval, majd botmixeld. Nocsak, ez tök jó, nem? Mindössze az arányokkal voltak kétségeim, és úgy döntöttem, hogy a zacskós pudingpor helyett fõzök egy sûrû vaníliás krémet tojással és liszttel sûrítve. Igen, itt kérdezhetik egyesek, hogy lisztet a krémtúróba????? Hát kóstoljátok meg, és rájöttök, hogy a végeredmény jó lesz! Több, mint jó! Hisz mégiscsak házi, nem?
Hozzávalók
(kb. 4 bolti méretû adag)
2,5 dl tej
1/2 rúd vanília, vagy 1 tk vanília kivonat
3 ek cukor
2 tojás sárgája
1 ek (15 gramm) liszt/vagy étkezési keményítõ
20 dkg túró
Elõször is elkészítjük a vaníliás krémet. 2 dl tejet a vanília rúd kikapart belsejével, és a rudakkal együtt (ezeket késõbb eltávolítjuk) elkezdjük forralni. Közben a tojások sárgáját a cukorral, a liszttel elkeverjük, és a maradék 0,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Ezt szépen hozzácsurgatjuk a már forró tejhez, és folyamatosan kevergetve összeforraljuk, amíg egy sûrû krémet nem kapunk. Ekkor kiszedhetjük a vanília rudakat. Kicsit hagyjuk hûlni, majd ha már nem tûzforró, hozzáadjuk a túrót, és az egészet egy botmixerrel krémesre dolgozzuk. Poharakba szedjük, és behûtve tálaljuk.
Tipp: ha nincs otthon vanília rudatok, vagy csak olcsóbb megoldást kerestek, és ellenvetésetek sincs ezzel kapcsolatban, akkor alkalmazhatjátok az eredeti receptet, és használjatok zacskós, fõzhetõ pudingport! Mivel nekem ezek az arányok, amiket leírtam, teljesen beváltak, én a zacskós verziónál is pusztán 2,5 dl tejjel dolgoznék. Ennek arányában pedig nagyjából felezném (kicsit több, mint a felét használnám) a pudingport. Kísérletezgessetek bátran!
Ha tetszenek a receptek, követhetsz a Facebook-on is, hogy mindig naprakész legyél: HahoPihe Konyhája
Korábbi DIY bejegyzések:
Vaníliás karika
Hasonló bejegyzések:
DIY ? Csináld magad! ? I. rész ? A vaníliás karika
Vaníliás/Csokis muffin
Farsangi tündértorták
Kakaós csiga hipp-hopp