Disznóvágás

2011-12-09

sponsored links

A kivégzések mindig hajnalban vannak! - futott át Galagonya agyán a gondolat,
mikor a hideg szélben Karcsiék háza, a disznóölés színhelye felé lépdelt.
Az hitte, túl korán érkezik, de az udvar már úgy ki van világítva, mintha filmet forgatnának. Karcsi már lesöpörte a párcentis hóréteget az udvari betonról. A küszöbön állva mosolyog Galagonyára, kezében pálinkásüveg.
- Azt hittem, egyedül kell meginnom az indító féldecit! - morogja deres bajsza alatt vidáman. - Nem gondoltam, hogy egy városi is fel tud kelni idõben... gyere, töltök!
A vastagfalú stampedlik széléhez alig hallhatóan koccan oda az üveg, a tapasztalt háziasszony mégis azonnal elhúzza belül az üveges konyhaajtón a firhangot. Felemelt keze üdvözlés, de egyfajta jelzés is élete párjának, hogy - jó lesz vigyázni a papramorgóval! Karcsi jámboran vissza is teszi az üveget a kredencen levõ tálcára, ahol egy gyors pillantás mindig felmérheti a sárgás folyadék fogyatkozó szintjét. Mert szép dolog a vendégszeretet, de itt most munkáról van szó és hosszú még a nap! Ám Karcsi sem a hímzett falvédõrõl lépett le annak idején!
- Gyere, hozzuk ide a nagyasztalt! - kiált harsányan, de közben egy kézmozdulattal a farakáshoz invitálja vendégét, ahol rejtekhelyen várakozik a gazda külön ...

Folytats a blogon ... trendoblog.blogspot.com/2011/12/diszn...

sponsored links

Keres?s