Disznótor III. - Dolgozzuk fel a történteket!
sponsored links
Holnap jönnek a receptek. Julia Child receptek a héten nem lesznek, de jövõ héten bónuszban kettõt is kaptok:-)
A feldolgozás folyamát mutatom ma be Nektek! Minden rendes hentes elõször a csülköket távolítja el. Itt nem kicsi darabokról volt szó. A hátsó csülkök megvoltak 30 kg-osak is.
Miután bekerült az asztalra a négy végtag, utána a fej következik. Ezt már Apa rögtön szétszedte. Mert darabokban kerül az abálóba. Az abálóban fõzik meg azokat a húsokat és belsõségeket, melybõl a hurka, disznósajt, májas... készül majd.
Ezután már csak a kettévágáson van a sor. Ekkor szembesül a gazda, hogy kerül-e szalonna az asztalra vagy sem:-) Itt került, nem is volt túl vékony és nem is volt vastag. Pont jó volt. Kétféle módon ...