Disznócomb egyben sütve, káposztával és krumplival

2011-04-26

sponsored links



Húsvét elõtt elég sûrûk voltak a napjaim, nem igazán tudtam úgy készülni, ahogy szerettem volna. Vendégeink is jöttek, a fõzés pedig az utolsó napra maradt. Ezért próbáltam olyan ételeket készíteni, amikkel nincs túl sok macera, és késõbb akár melegen, akár hidegen is fogyaszthatóak.
Volt a fagyasztóban egy disznócomb, gondolkodtam,hogy mit lehetne belõle készíteni, amit csak úgy odarakok, és készül magától. Szaftosat nem akartam, mert annak ott volt a tejszínes gombás hús . Körbenéztem még a hûtõben, kamrában, hogy mivel párosíthatnám össze a malachusit. Találtam fél fej káposztát és krumpli,hagyma ugye mindig van itthon...Végül kitaláltam, hogy berakok mindent egy hõálló tálban, és egyben megsütöm.

Finom lett, ilyet máskor is fogok csinálni. Hozzávalók:

1 kg disznócomb
0,5 kg krumpli
0,5 kg káposzta
2 fej hagyma
só, õrölt pirospaprika
õrölt bors, õrölt kömény
kakukkfû
olaj
kb. 0,5 - 1 dcl száraz fehérbor




A combot megmostam, leszárítgattam, majd olajjal bekentem. Megszórtam a fûszerekkel, és alaposan beledörzsölgettem. A jénai tálat kikentem egy kis olajjal.
A krumplit meghámoztam, kockára vágtam, a hagymát felkarikáztam, káposztát szálasra vágtam. A tál aljára raktam a káposztát, rá a hagyma, megsóztam, tekertem rá egy kevés frissen õrölt borsot, és egy mokkáskanálnyi õrölt köményt, majd az egészet összevegyítettem.
Ráraktam a befûszerezett húst, köré rendeztem a kockára vágott krumplit. Ezt is megsóztam, kevés kakukkfûvel megszórtam.
Az egészet még egy pici olajjal meglocsoltam, majd ráöntöttem a bort. Lefedve, 180 °C-os sütõben, 2 óra alatt készre sütöttem.

Mikor elkészült, a húst kivettem, és szeletelés elõtt pihentettem. A krumplit és a káposztát összekevertem. Akáposzta tulajdonképpen olyan lett, mint a dinsztelt káposzta (csak nem kellett folyton kevergetni, mint amikor lábasban sütöm) ,így mindjárt megvolt a köret a krumplival együtt a hús mellé.

A húst nagyon szépen lehetett szeletelni, melegen és hidegen is. Hidegen tálalva majonézes kukoricasalátát adtam mellé.


Folytats a blogon ... szemiramisz.blogspot.com/2011/04/disz...

sponsored links

Keres?s