Diplomata torta
sponsored links
A férjem szülinapját ünnepeljük a hétvégén. Bokros teendõim mellett, erre a tortára esett a választás, mert nem igazán szereti - szeretjük a tömény krémes tortákat, nem igényel sütést, és hamar elkészíthetõ. A tegnap barátokkal ünnepeltünk, holnap a családdal, szóval, nem lesz hiány buliból!
Hozzávalók:
- 1 liter tejszín
- 4 tojás
- 400 g. cukor
- 4 dl. tej
- 30 g. zselatin
- 100 g. mazsola
- 1 doboz ananász konzerv
- egy marék meggybefõtt
- 100 g. babapiskóta
- díszíteni koktél cseresznye.
Az ananászt alaposan leszûrtem, levében szórtam a zselatint, hagytam állni 15 percet. A mazsolát leforráztam, szûrõben hagytam lecsöpögni. A tejszínbõl kemény habot vertem. A tojásokat habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a tejet, és a beáztatott zselatint. Lassú tûzõn, folytonos kevergetés mellett, éppen csak felmelegítettem,(nem szabad forrjon !) kissé kihûtöttem, amikor már nem volt forró, hozzáadtam a gyümölcsöket, és a hab 3/4 részét, óvatosan összekevertem. Egy kerek tortaformát kibéleltem fóliával, az alját kiraktam piskótával, ráöntöttem a tejszínes keveréket, hûtõben 3-4 órát dermesztettem, majd dekoráltam a maradék tejszínhabbal, koktél cseresznyével, ananásszal.