Dinsztelt sertés máj
sponsored links
Még mindig az egyszerûség jegyében: az ebédünk a dinsztelt sertés máj, Ellában (intelligens kukta) héjában fõtt krumpli, kovászos uborkával.
Egy magas falú serpenyõben egy evõkanál mangalica zsírt olvasztottam, 1 jó nagy fej vöröshagymát apróra vágva megfonnyasztottam benne. 1,5 dl húslével felengedtem. 1-2 percig összeforraltam, majd a csíkokra vágott, leszárított májat hozzáadtam. Fedõ alatt addig puhítottam, amíg elforrta a húslét. Félre húztam, piros fûszer paprikával megszórtam, összekevertem. Újabb 1 dl húslét adtam hozzá és összeforraltam.
Amíg a máj elkészült, addig a kuktában (Ella intelligens kukta) megfõztem héjában a krumplit.
Két éve elrakott kovászos uborkával fogyasztottuk.