Dinsztelt csibe máj

2014-02-23

sponsored links




 Csodaszép igazi kapirgálós csirkéket  hoztak  péntek délután. Ez az ami nem várhat túl sokat a feldolgozással. Neki is látok! Mivel minden darabja megvan a csirkének, így elsõ lépésként eltávolítom a felesleges, használhatatlan részeket, és átmosva, elkezdem feldarabolni.
Külön rakom az aprólékokat, mert abból finom levest fogok készíteni, a vastagabb részeket rántani fogom, és gondoltam, a májával  azonnal kezdek valamit.
A gyermekkoromban anyukám is mindig ezt tette! Mi szinte soha nem ettünk rántott csibemájat, mert a csirke feldolgozás során mindig szakított annyi idõt, hogy a májat elkészítse dinsztelt májként, ami nem volt céltalan, mert így  nyugodtabban vártuk az aznap késõbb elkészült ebédet. / 7 testvérem és jómagam/!
Imádtuk!
Pillanatok alatt elkészül, a legtöbb munka a hagyma megtisztítása, de mi voltunk rá egypáran!
A megtisztított vöröshagymát vékonyan felkarikázom, még hozzá szeletelek úgy 3 gerezd fokhagymát. Házi zsírban teszem fel, egy nagyobb serpenyõt választok, mert finomabb, ha laposabban terül szét a hagyma, és marad hely a májnak is. Én most csupán 3 db csirke máját készítem el, de látjátok, hogy mennyi teret hagyok nekik, szerintem így ízletesebb lesz! Szerencsés vagyok , mert a testvérem készíti a finom házi zsírt, saját sertés szalonnából. Isteni!
Sózom, borsozom, a paprikát csak a legvégén szórom rá.
Alacsony hõfokon párolom a hagymát, és sûrûn kavargatom, ha szükséges egy pici vizet is öntök alá, de tényleg csak picit!
Amikor készen van a hagyma, akkor helyezem bele a pici sóban megforgatott májat. Már nem kavargatom , csak rázogatom, a hõ hatására úgyis összerándul a máj, és elkezd  átsülni. Ehhez már kevés idõre van szükség. Amikor elszínezõdik, lassan készen is van, de egy pici szúrással ellenõrzöm, ha a vér már nem szivárog, akkor biztosan rendben van az étel. Finom, krémes az állaga, valami csodás az íze, javaslom, hogy próbáld ki!

 



Nagyon puha, friss kenyérrel tálalom, de kihûlve pirítóson is tökéletes fogás holnap vagy a napokban reggelire. Igény szerint még sózhatjuk! Én imádom a kiérezhetõ ízeket, ezért szinte semmit nem fûszerez túl, a delikát, vegeta pedig ismeretlen a számomra!

Folytats a blogon ... viragzorozmaring.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s