Dinsztelt csibe máj
sponsored links
Csodaszép igazi kapirgálós csirkéket hoztak péntek délután. Ez az ami nem várhat túl sokat a feldolgozással. Neki is látok! Mivel minden darabja megvan a csirkének, így elsõ lépésként eltávolítom a felesleges, használhatatlan részeket, és átmosva, elkezdem feldarabolni.
Külön rakom az aprólékokat, mert abból finom levest fogok készíteni, a vastagabb részeket rántani fogom, és gondoltam, a májával azonnal kezdek valamit.
A gyermekkoromban anyukám is mindig ezt tette! Mi szinte soha nem ettünk rántott csibemájat, mert a csirke feldolgozás során mindig szakított annyi idõt, hogy a májat elkészítse dinsztelt májként, ami nem volt céltalan, mert így nyugodtabban vártuk az aznap késõbb elkészült ebédet. / 7 testvérem és jómagam/!
Imádtuk!
Pillanatok alatt elkészül, a legtöbb munka a hagyma megtisztítása, de mi voltunk rá egypáran!
A megtisztított vöröshagymát vékonyan felkarikázom, még hozzá szeletelek úgy 3 gerezd fokhagymát. Házi zsírban teszem fel, egy nagyobb serpenyõt választok, mert finomabb, ha laposabban terül szét a hagyma, és marad hely a májnak is. Én most csupán 3 db csirke máját készítem el, de látjátok, hogy mennyi teret hagyok nekik, szerintem így ízletesebb lesz! Szerencsés vagyok , mert a testvérem készíti a finom házi zsírt, saját sertés szalonnából. Isteni!
Sózom, borsozom, a paprikát csak a legvégén szórom rá.
Alacsony hõfokon párolom a hagymát, és sûrûn kavargatom, ha szükséges egy pici vizet is öntök alá, de tényleg csak picit!
Amikor készen van a hagyma, akkor helyezem bele a pici sóban megforgatott májat. Már nem kavargatom , csak rázogatom, a hõ hatására úgyis összerándul a máj, és elkezd átsülni. Ehhez már kevés idõre van szükség. Amikor elszínezõdik, lassan készen is van, de egy pici szúrással ellenõrzöm, ha a vér már nem szivárog, akkor biztosan rendben van az étel. Finom, krémes az állaga, valami csodás az íze, javaslom, hogy próbáld ki!