Dinnyesaláta
sponsored links
Olyan szerencsém van az idén, hogy nagyon finom görögdinnyéket sikerült eddig kifognom. Nem csak finomak, de a húsuk is nagyon finom ress, kiváló hûsítõ ebben a melegben. A megszokott
ízektõl eltérõen azonban sós fetával kevertem össze és nagyon finom, könnyû saláta lett belõle, amit meglepõ módon a gyerekeim is szívesen fogyasztottak. Néhány hozzávaló és kész a könnyed, nyári finomság, akár grillezéshez is, vagy csak úgy, aki a melegben nem kívánja annyira az ételt.
Hozzávalók:
görögdinnye (tisztítva, magozva)
feta (vagy hasonló jellegû sós sajt)
muskotályzsálya levél
kapribogyó
olívaolaj
Elkészítése:
A tisztított magozott dinnyét tetszõleges formájú, falatnyi darabokra vágjuk, a sajtot nagyjából hasonló méretûre (a dinnye-sajt arány körülbelül 60:40 %). Egy tányéron a felcsíkozott muskotályzsálya levelekkel és a kapribogyóval elrendezzük, majd olívaolajjal meglocsolgatjuk.
Hidegen tálaljuk.
Ennyi.