Dijoni tarja pecsenye szalonnás babrõzsével, cheddaros krumplipürével
sponsored links
Megmondtam, nálunk kéthetente tarja pecsenye kerül az asztalra. Ez az a sertéshúsféle a bordán kívül, amit miden családtag szeret. Mikor hogy fûszerezem, éppen amilyen kedvem van, egy biztos, a dijoni mustárt nem spórolom ki belõle.
Nagy kedvencem a szalonnás babrõzse, számomra magában is felér egy fõfogással. Most kicsit elõbb jött haza a Nagylány az egyetemrõl, így megadtam a módját és cheddaros krumplipürével egészítettem ki a családi tarjalakomát.
Hozzávalók 4 fõre
A páchoz:
2 evõkanál dijoni mustár
4 evõkanál olaj
1 teáskanál fûszerpaprika
1 teáskanál chili
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál fokhagyma chips
1 teáskanál morzsolt korianderlevél
1 kg csont nélküli sertéstarja 8 szeletre vágva
Himalája só, frissen õrölt bors
20 dkg ceruzabab
8 szelet bacon
4 adag francia krumplipüré
10 dkg durvára reszelt cheddar sajt
A pácot összekevertem, szilikon ecsettel átkentem vele a tarjaszeleteket és betettem egy órára a hûtõbe. Sütés elõtt megszórtam frissen õrölt Himalája sóval és színes borssal, tepsire rendeztem és betoltam a 220 C fokra elõmelegített sütõbe. 20 perc múlva megforgattam a húsokat és még 10-15 percig sütöttem.
Közben gõz fölött megpároltam a zöldbabot. 12 darabot összefogtam és baconbe tekertem. Olajozott tepsire fektettem õket.
A tepsit a tarjával kivettem a sütõbõl, fóliával befedtem és betoltam a babrõzséket a sütõbe és 200 C fokon úgy 15 percig sütöttem. Elzártam a hõt és 5 percre visszatoltam a tarjás tepsit a sütõbe, hogy visszamelegedjen.
Közben francia krumplipürét készítettem, melyhez végül hozzáadtam a cheddar sajtot és addig kevertem, amíg felolvadt.
Mindent frissen, forrón, azonnal tálaltam. A Kisfiamnak még egy kis friss saláta is készült, a férjemnek még szervíroztam egy kis csemegeuborkát is a pecsenye mellé.
Az ebéd fénypontja mégis az volt, hogy együtt ebédeltünk, nem csak hétvégén, hanem hétköznap. J