Di?val kelt ?fony?s csiga

2022-12-28

sponsored links

 

Sz?nhidr?t cs?kkent?sem ?jabb gy?ngyszeme ez a kelt kal?cs. Mivel a di?t nem kell sz?molni, ?s finom is, mi?rt ne kevern?nk bele a t?szt?ba? Hol van az el??rva, hogy csak t?ltel?knek haszn?lhat? fel? Itt van p?ld?ul a nu?pu? is, ?s sok m?s s?tem?ny, amibe elkeverik, nem csak t?ltik vele. A di?torta sorozatr?l nem is besz?lve, de keltek t?szt?j?ba nem szoktak tenni. Most ?j?tottam. Persze a feh?r liszt agyoncsapja az eg?sz cs?kkent?st, de h?t semmi sem lehet t?k?letes. ?
Hozz?val?k:
33 dkg liszt
7 dkg dar?lt di?
1 mokk?skan?l kardamom
6 g reszelt citromh?j
1 ev?kan?l 1:4 ?des?t?
2 dl tej
1 toj?s
2 dkg ?leszt?
te?skan?l cukor
...............
?fonyalekv?r
Elk?sz?t?s:
Be kell vallanom, hogy a liszthez Nagyi titka kelt s?tem?nylisztet (23 dkg) ?s 10 dkg finomlisztet haszn?ltam, mert m?r csak ennyi Nagyi titka volt, de finomliszttel ugyan?gy m?k?dik a dolog. A di?val egy?tt volt 40 dkg. A cukros tejben felfuttatjuk az ?leszt?t, a sz?raz anyagokat ?sszekeverj?k, bele?ntj?k a felvert toj?s fel?t ?s az ?leszt?s kever?ket. Kidagasztjuk, ?s k?tszeres?re kelesztj?k. A szokott m?don kiny?jtjuk 2-3 mm vastagra, megkenj?k lekv?rral, feltekerj?k, ?s felszeletelj?k ujjnyi vastagra. Megkenj?k a toj?s m?sik fel?vel. Hideg, 200 fokra el?meleg?tett s?t?be tessz?k, ?s megs?tj?k.


Bibli?s elm?lked?s: 
A k?nyvjelz?n a k?vetkez? bibliai igevers olvashat?: 
"El?g neked az ?n kegyelmem, mert az ?n er?m er?tlens?g ?ltal ?r c?lhoz." 2. Korinthus 12.9
Azt jelenti, hogy nem kell g?rcs?lni. Amire sz?ks?g?nk van, azt Isten ?gyis megadja. Im?dkozzunk, maradjunk vele ?l? k?z?ss?gben a gy?lekezetben, igeolvas?ssal, ?s v?rjunk t?relmesen. ha nem kapjuk meg azt, amit szeretn?nk, akkor vagy nincs r? sz?ks?g?nk, mert ?rtana nek?nk, vagy Isten a t?relm?nket teszi pr?b?ra. 



Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2022/12/dioval...

sponsored links

Keres?s