Di?s torta tejsz?nhabos kr?mmel
sponsored links
Hozz?val?k: (24 cm-es tortaform?hoz)
4 eg?sz toj?s
13 dkg krist?lycukor
1 csomag van?li?scukor
65 ml olaj
65 ml langyos v?z
10 dkg dar?lt di?
14 dkg liszt
f?l csomag s?t?por
Kr?m:
5 dl tejsz?n (33%-os)
1 csomag van?li?scukor
4-6 ev?kan?l porcukor (?zl?s szerint)
13 dkg (kicsit durv?bbra) dar?lt di?
6 te?skan?l Dr.Oetker zselatin fix
Tov?bb?:
1 kis ?veg (18 dkg) v?r?s?fonya lekv?r (vagy m?s savanyk?s lekv?r,pl.ribizli)
d?sz?t?shez reszelt csoki
A tortaforma alj?ra s?t?pap?rt tettem (oldal?ra nem kell ?s nem kell kikenni sem).
A s?t?t bekapcsoltam 175 fokra.
A tortat?szt?hoz az eg?sz toj?sokat a k?tf?le cukorral j? habosra kevertem. Azut?n hozz?csorgattam az olajat, vizet, majd a s?t?porral ?s a liszttel ?sszekevert dar?lt di?t is hozz?kevertem. A massz?t az el?k?sz?tett tortaform?ba sim?tottam, majd betettem az el?meleg?tett s?t?be ?s kb. 40 perc alatt megs?t?ttem (t?pr?b?val ellen?riztem). Hagytam kih?lni, majd kivettem a form?b?l.
A tortalapot k?t lapp? v?gtam, ?gy, hogy a fels? lap kb. 1,5 cm legyen, az als? r?sze picit vastagabb maradjon.
Az als? lapot visszatettem a tortaform?ba, r?kentem az ?fonyalekv?rt.
A tejsz?nt elkezdtem habb? verni, kb. 1 perc ut?n hozz?adtam a porcukorral elkevert zselatin fixet, ?s tov?bb vertem, am?g sz?p habot nem kaptam. Ekkor ha kell,m?g lehet porcukrot hozz?adni (?zl?s szerint) ?s beleforgattam a di?t.
A kr?mb?l egy keveset hagytam a torta tetej?re,a t?bbit az ?fonyalekv?ros als? lapra kentem, r?tettem a fels? lapot, kicsit lenyomkodtam, r?kentem a marad?k kr?met, reszelt csokival megsz?rtam. H?t?ben hagytam m?snapig pihenni.