Di?s-s?t?t?k?s pite

2022-11-28

sponsored links

 

Olyan fotog?n ez a s?ti, csin?ltam is r?la egy csom? k?pet, ?s nagyon nehezen v?lasztottam. Ez a s?ti volt els? tal?lkoz?som a s?t?t?kkel, legal?bbis els? olyan tal?lkoz?som, amikor meg is ettem, ?s ?zlett is. ?va s?t?tte ?s hozta egy kir?ndul?sra. Gy?ny?r?en n?zett ki, ?s teljesen ?j ?z volt: a t?szt?ja oml?s, nem sz?raz. A pit?ket az?rt nem szeretem, mert n?ha olyan sz?raz ?s ?zetlen a t?szt?juk, de ennek nem! A t?ltel?k nem t?l ?des, ?s benne a ropog?s meglepi di?darabok, ?gy feldobt?k, ?s ?va az eredeti recept szerint kis vir?gokkal d?sz?tette a tetej?t, egyszer?en im?dnival? volt. Most is az volt de a csal?dom sajnos nem akarta megk?stolni, ?gy azonnal R?k?val elfelezt?k a s?tit. N?luk m?r el is fogyott, n?lam m?g van egy szelet.

Hozz?val?k a t?szt?hoz:

  • 27 dkg liszt
  • 1 hideg toj?s s?rg?ja
  • 18 dkg fagyos vaj
  • 1 ev?kan?l cukor
  • 1 nagy csipet s?
A lisztet ?sszekevertem a s?val ?s a cukorral, majd a vajat robotg?ppel morzs?s?tottam. Ut?na hozz?adtam a toj?ss?rg?j?t, de mivel nekem sehogy se akart ?ssze?llni a t?szta, adtam hozz? j? hideg bubis vizet. A bubis vizet egy ideje itthon gy?rtom sz?dag?ppel, amit tes?mt?l kaptam. (K?szi!)

Ezut?n egy kicsit megint elt?rtem az eredeti receptt?l, mert ?n nem tudom m?sok hogy szokt?k a pitet?szt?t a h?t?b?l kiv?ve kiny?jtani, de ez nekem t?l nagy feladat, tal?n ?regszem. ?gyhogy ?n azon meleg?ben, ahogy ?ssze?llt a t?szta, elosztottam egy nagyobb ?s egy kisebb gomb?cra, kiny?jtottam, ?s a nagyobbikkal kib?leltem a fodros piteform?t (amit el?tte v?letlen?l kivajaztam, de nem tudom minek, van el?g vaj a t?szt?ban). A t?ll?g? r?szeket lev?gtam, hozz?adtam a kis gomb?choz, ?s ezt is kiny?jtottam. 

A kib?lelt piteform?t betettem a h?t?be, ?s a kiny?jtott korongot is, amib?l majd a cs?kok lettek. Itt hagytam m?sf?l ?r?t h?lni. Ezalatt elk?sz?lt a t?ltel?k is. A marad?k hokkaido t?k?t haszn?ltam hozz?.

Hozz?val?k a t?ltel?khez:
  • 5 dkg amarett? keksz (n?lam a kekszesb?d?n alj?n maradt zabkekszmorzs?k voltak helyette)
  • 2 toj?ss?rg?ja
  • 50 dkg s?lt t?k
  • 2 tubus s?r?tett tej
  • 1 mar?k durv?ra t?rt di?
  • ?r?lt fah?j, ?r?lt szegf?szeg, ?r?lt gy?mb?r
  • felvert toj?s a tetej?re
Teny?rnyi darabokra v?gtam a t?k?t, a hokkaid?t nem is kell megh?mozni. Kb. 40 percig s?t?ttem, de lehet, hogy kevesebb ideig, az a l?nyeg, hogy j? kr?mes legyen. Apr?t?g?pbe tettem k?t adagban ?s kr?mes?tettem egy kis s?r?tett tejjel. ?ttettem egy t?lba (pont abba, amiben a t?szt?t ?ll?tottam ?ssze), ?s ebben ?sszekevertem a marad?k s?r?tett tejjel, a f?szerekkel, a di?val ?s k?t toj?s s?rg?j?val. Az egyikb?l loptam egy kicsit egy picike t?lk?ba, amihez tettem egy picike feh?rj?t is, ?s ezt felverve haszn?ltam a v?g?n a leken?shez.

A t?szt?t el?vettem a h?t?b?l, megszurk?ltam vill?val, megsz?rtam a kekszmorzs?val ?s r?ter?tettem a t?k?t. Ber?csoztam a tetej?t, ujjammal megkentem a f?lretett toj?ssal ?s 190 fokos s?t?be toltam 15 percre, majd 170 fokra cs?kkentettem a h?m?rs?kletet ?s tov?bbi 20 percig s?t?ttem l?gkever?ssel. Ha nagyon barnul, akkor aluf?li?val le kell takarni.


Langyosan a legfinomabb, egy kis fah?jas cukorral megsz?rva, ?s tejsz?nhabbal beter?tve. H?t?ben tartom, ?s amikor eszem bel?le, akkor mikr?ban meglangyos?tom.

A recept egy?bk?nt a Vid?k ?z?b?l van, ?gy kaptam meg ?v?t?l. J? r?gi recept, a keny?rs?t?s f?jlmapp?mban ?rizgetem, hogy el ne vesszen. Most s?t?ttem m?sodszor vagy harmadszor. 


A mai cuki sok cuki lesz a napk?zib?l:


Emike olyan szigor? arcot v?g, mintha ? lenne a felel?s a t?bbiek viselked?s??rt. J? ilyen ny?ri k?peket n?zegetni ebben a jeges sz?lben.

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2022/11/dios-...

sponsored links

Keres?s