Di?s-s?t?t?k?s pite
sponsored links
Olyan fotog?n ez a s?ti, csin?ltam is r?la egy csom? k?pet, ?s nagyon nehezen v?lasztottam. Ez a s?ti volt els? tal?lkoz?som a s?t?t?kkel, legal?bbis els? olyan tal?lkoz?som, amikor meg is ettem, ?s ?zlett is. ?va s?t?tte ?s hozta egy kir?ndul?sra. Gy?ny?r?en n?zett ki, ?s teljesen ?j ?z volt: a t?szt?ja oml?s, nem sz?raz. A pit?ket az?rt nem szeretem, mert n?ha olyan sz?raz ?s ?zetlen a t?szt?juk, de ennek nem! A t?ltel?k nem t?l ?des, ?s benne a ropog?s meglepi di?darabok, ?gy feldobt?k, ?s ?va az eredeti recept szerint kis vir?gokkal d?sz?tette a tetej?t, egyszer?en im?dnival? volt. Most is az volt de a csal?dom sajnos nem akarta megk?stolni, ?gy azonnal R?k?val elfelezt?k a s?tit. N?luk m?r el is fogyott, n?lam m?g van egy szelet.
Hozz?val?k a t?szt?hoz:
- 27 dkg liszt
- 1 hideg toj?s s?rg?ja
- 18 dkg fagyos vaj
- 1 ev?kan?l cukor
- 1 nagy csipet s?
- 5 dkg amarett? keksz (n?lam a kekszesb?d?n alj?n maradt zabkekszmorzs?k voltak helyette)
- 2 toj?ss?rg?ja
- 50 dkg s?lt t?k
- 2 tubus s?r?tett tej
- 1 mar?k durv?ra t?rt di?
- ?r?lt fah?j, ?r?lt szegf?szeg, ?r?lt gy?mb?r
- felvert toj?s a tetej?re
Langyosan a legfinomabb, egy kis fah?jas cukorral megsz?rva, ?s tejsz?nhabbal beter?tve. H?t?ben tartom, ?s amikor eszem bel?le, akkor mikr?ban meglangyos?tom.