Di?s h?zi met?lt avagy di?s t?szta
sponsored links
Sokszor a legegyszer?bb a legnagyszer?bb, ?s a di?val nem nagyon lehet mell? l?ni.
?desen s?san, b?rhogy j?het. A k?z?ns?ges di? tal?n legismertebb ?s legjobban haszn?lt, ?sszel ?r?, ehet? mag. A term?szetben vadon is sokfel? tal?lkozhatunk vele. Kivadult, k?l?n?sen szeretett bek?lt?zni felhagyott egykori sz?l?k hely?re, ahol ak?r erd?t is alkothat. Sokf?le s?tem?nybe ker?lhet, ?s s?s ?telek is k?sz?lhetnek bel?le. Di?sok m?g az Erd?k?stol? blogon IDE kattintva el?g b?ven.
Elk?sz?t?s:
A h?zi t?szt?t 1 toj?shoz m?rten 180-200 g sima lisztb?l gy?rom. Amikor alaposan ?ssze?llt a t?szta, akkor egy zacsk?ban vagy f?li?ban egy ?r?ra h?t?be teszem. Majd sodr?f?val nagyj?b?l 1- 1,5 mm vastagra ny?jtom. Ha k?sz a sord?f?ra feltekerve hossz?ban kett?v?gom, majd az ?gy kapott t?sztalapokat egyben, hossz?ban h?romba hajtva f?l cm vastag met?lteket v?gok. S?s, lobogva forr? v?zben kif?z?m, lesz?r?m, ?s pici olajban vagy vajban ?tforgatom. T?lal?skor mell? k?n?lom a di?t. Citromh?jjal ?zes?tett pir?tott, dar?lt, cukros di?val mindenki saj?t ?zl?se szerint megsz?rhatja
Tov?bbi h?zi t?szt?k ITT