Deák torta

2014-03-09

sponsored links





Hozzávalók  :
a piskótához:  6 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg darált mandula, 5 dkg étkezési keményítõ, 1 evõkanál olaj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só;
a tortaformához: kevés vaj, 1 evõkanál liszt;
a krémhez: 4 dkg étkezési keményítõ, 10 dkg cukor, 4 dl kávé, 4 dl habtejszín, 10 g zselatin +0,5 dl kávé
 a díszítéshez: 10 dkg  mandula, 14 szem kávébab



Elkészítése:
  A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a sóval, a cukorral meg a citromhéjjal, majd  belekeverjük az olajat, a darált mandulát és az étkezési keményítõt. A fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk az elõbbi masszába. Kivajazott, belisztezett, 20-22 cm-es tortaformába simítjuk és elõmelegített sütõben, 180 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük.

 A krémhez az étkezési keményítõt összekavarjuk a cukorral, felöntjük a kávéval és megfõzzük. Tetejére egy fóliát teszünk és hagyjuk kihûlni. A zselatint 0,5 dl kávéban feloldjuk, felmelegítjük(nem forraljuk). A habtejszínt felverjük, a zselatint összekeverjük a kihûlt kávékrémmel és beleforgatjuk a tejszínt, majd négy részre osztjuk. A piskótát három lapba vágjuk és megtöltjük két rész krémmel, eggyel pedig bevonjuk.

 Egy éjszakára hûtõbe rakjuk, másnap pedig a tetejét és az oldalát megszórjuk apróra vágott mandulával. A megmaradt krémet csillagcsõvel ellátott nyomózsákba rakjuk és krémrózsákat nyomunk a torta tetejére. Kávébabbal és mandulaszeletekkel díszítjük.




Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/03/de...

sponsored links

Keres?s