Desszert varázs ? pár perc alatt?
sponsored links
Vágysz valami finomra, de munka után már nincs nagy kedved sok bíbelõdésre a konyhába, és nem is volt kedved bevásárolni, körbe nézve is csak szikkadt kiflit találsz otthon, nem gond? pár perc alatt finom desszertet varázsolhatsz magadnak? az esti pihenéshez?
Dejó-s (diós) guba
Hozzávalók:
0,5 liter tej
1 dl tejszín
1 vaníliás cukor
3 db kifli ? én albán kifliket vásárolok, azok jó nagyok
10 dkg Dejó ? ez diópótló ? vagy dió darálva
porcukor ? ízlés szerint
1 csomag vaníliás puding ? fõzés nélküli ? ehhez 0,5 liter tej
díszítés: tejszínhab
Elkészítés:
A Dejó-t ? vagy darált diót ? egy tálkában összekeverjük ízlés szerint porcukorral.
A vaníliás pudingot robotgéppel, fél liter tejjel elkeverjük és félre tesszük. ? ebbe nem kell cukor eleve édeskés az íze.
A tejet a tejszínnel és a vaníliás cukorral, melegítsük fel. ? én itt sem szoktam plusz cukrot beletenni, elég a Dejó-s keverékbe. A kifliket vágjuk fel egy kicsit vastagabb karikára és tegyük egy tálba.
A kiflikre a tejet rámerjük, figyelve, hogy ne ázzanak el. Megszórjuk Dejó-s cukorral, nem kavarjuk, csak egy kicsit összerázzuk, hogy ne törjenek össze a kifli falatkák. Tányérra szedjük, megcsurgatjuk vaníliás pudinggal és tejszínhabbal díszítjük.
Isteni finom melegen, hidegen is, készítsétek el.
*Tipp: akinek van otthon egy kis Amaretto likõrje, az egy kicsit kevesebb tejjel locsolgassa meg a kifliket és helyettesítse egy kis likõrrel.
Jó nasis pihenést.
Klarissza
Varázsoljuk otthonunkba Ázsiát?
Kulináris ízparádé ? boszorkánykonyha varázslata?
Varázsoljuk otthonunkba ? keleti ízeket 2.
Varázsoljuk otthonunkba ? keleti ízeket 1.
Tuti tipp ? Thai konyha varázsa?
Dejó-s (diós) guba
Hozzávalók:
0,5 liter tej
1 dl tejszín
1 vaníliás cukor
3 db kifli ? én albán kifliket vásárolok, azok jó nagyok
10 dkg Dejó ? ez diópótló ? vagy dió darálva
porcukor ? ízlés szerint
1 csomag vaníliás puding ? fõzés nélküli ? ehhez 0,5 liter tej
díszítés: tejszínhab
Elkészítés:
A Dejó-t ? vagy darált diót ? egy tálkában összekeverjük ízlés szerint porcukorral.
A vaníliás pudingot robotgéppel, fél liter tejjel elkeverjük és félre tesszük. ? ebbe nem kell cukor eleve édeskés az íze.
A tejet a tejszínnel és a vaníliás cukorral, melegítsük fel. ? én itt sem szoktam plusz cukrot beletenni, elég a Dejó-s keverékbe. A kifliket vágjuk fel egy kicsit vastagabb karikára és tegyük egy tálba.
A kiflikre a tejet rámerjük, figyelve, hogy ne ázzanak el. Megszórjuk Dejó-s cukorral, nem kavarjuk, csak egy kicsit összerázzuk, hogy ne törjenek össze a kifli falatkák. Tányérra szedjük, megcsurgatjuk vaníliás pudinggal és tejszínhabbal díszítjük.
Isteni finom melegen, hidegen is, készítsétek el.
*Tipp: akinek van otthon egy kis Amaretto likõrje, az egy kicsit kevesebb tejjel locsolgassa meg a kifliket és helyettesítse egy kis likõrrel.
Jó nasis pihenést.
Klarissza
Hasonló bejegyzések:
Varázsoljuk otthonunkba Ázsiát?
Kulináris ízparádé ? boszorkánykonyha varázslata?
Varázsoljuk otthonunkba ? keleti ízeket 2.
Varázsoljuk otthonunkba ? keleti ízeket 1.
Tuti tipp ? Thai konyha varázsa?