desszert erdõillattal

2011-05-22

sponsored links


Idõhiányban, akác és bodzaillat idején, minimál munkával elkészíthetõ tavaszi fagylaltpótlék.
Elsõ lépésként csalogassuk be az akácmézbe a bodza ízét: 6-7 virágernyõt szárával felfelé áztassunk be 20 dkg akácmézbe -  pipálva. Második lépésként a tejfölt -175 grammot számolva személyenként- csepegtessük le egy szûrõbe téve 10-12 órán át, eltávolítandó a savótartalmát illetve a savanyú ízt - pipa. Mindezeket megtehetjük este avagy reggel is, nyugodtan magukra hagyva õket. Friss 1-2 centis, üde, citromillatú és izû  felaprított fenyõhajtásokkal szórjuk meg a szûrõbõl kiborított gombócokat, csorgassuk meg a bodzás mézzel és végül hintsük meg virágporsszemcsékkel. És ennyi. 
Csokoládéforgács is hullhat rá, bár...

Folytats a blogon ... olajzoldlevelekkeken.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s