desszert erdõillattal
sponsored links
Idõhiányban, akác és bodzaillat idején, minimál munkával elkészíthetõ tavaszi fagylaltpótlék.
Elsõ lépésként csalogassuk be az akácmézbe a bodza ízét: 6-7 virágernyõt szárával felfelé áztassunk be 20 dkg akácmézbe - pipálva. Második lépésként a tejfölt -175 grammot számolva személyenként- csepegtessük le egy szûrõbe téve 10-12 órán át, eltávolítandó a savótartalmát illetve a savanyú ízt - pipa. Mindezeket megtehetjük este avagy reggel is, nyugodtan magukra hagyva õket. Friss 1-2 centis, üde, citromillatú és izû felaprított fenyõhajtásokkal szórjuk meg a szûrõbõl kiborított gombócokat, csorgassuk meg a bodzás mézzel és végül hintsük meg virágporsszemcsékkel. És ennyi.
Csokoládéforgács is hullhat rá, bár...