Desszert egy szakácsnak

2012-05-14

sponsored links


Már egy ideje, hogy egy barátom felhívott, hogy új barátnõje van aki ráadásul szakács,és elhozná vacsorára egyik hétvégén. Egy szakácsot. Aki konyhafõnök. Hozzám. És vacsorára. Rögtön kitört rajtam a lámpaláz. Eddig soha nem fõztem szakácsnak, és rögtön ezerféle étel is átfutott a fejemen, éreztem, hogy ennek tökéletesnek kell lenni. Merthát annyi bizonyos, hogy szakácsnak fõzni nem egyszerû dolog. Az biztos, hogy õ elõtte nincsenek titkok. Egy szippantásra megmondja az összes hozzávalóját az ételnek. Ugye?

Lényeg  a lényeg, hogy hosszú töprengés után egy lassan sütött borjú mellett döntöttem -ami valami tökéletesen szaftos és vajpuha lett- de igazán a desszertre koncentráltam és bele is trafáltam. A süti valami fenomenálisra sikeredett, ezt már csak abból is gondolom, hogy reggelire is ezt ettek valamint a szakács barátnõ elkérte a receptet. Nem tudom említettem e már milyen kedves és szép is a lány, hát persze hogy az eddigi legszimpatikusabb barátnõ. :)

Rebarbara, eper és tonkabab habcsókpite


Tészta:
200g liszt
120g porcukor
120g hideg vaj
2 tojássárga
Keverd össze a lisztet és a porcukrot. Morzsold el vele a hideg vajat majd a tojássárgákkal gyúrj könnyen kezelhetõ tésztát. Csavard sütõpapírba és pihentesd 1 órát a hûtõben.

Melegítsd elõ a sütõt 200 fokra. Nyújtsd ki a tésztát vékonyra és béleld ki egy 26 cm-es tortaformát. Helyezz rá egy réteg sütõpapírt és töltsd meg pitasúllyal vagy száraz babbal. Süsd vakon kb 15 percet majd távolítsd el a súlyokat és a papírt és süsd még kb. 10 percet vagy amíg aranybarna lesz a tészta.           


Lekvár:
1/2 kg rebarbara és eper vegyesen ...

Folytats a blogon ... edeseskeseru.blogspot.com/2012/05/des...

sponsored links

Keres?s